Timpul…

          Zilele trecute am citit un articol la Dana P. despre timp și care m-a facut să-mi doresc să scriu și eu despre această noțiune, timpul.

          Ultimele 36 de ore au fost un coșmar pentru mine și am realizat că timpul, atunci când aștepți ceva sau pe cineva, când aștepți o veste este de-a dreptul infernal și apăsător. Te sufocă, simți că îți ia aerul. Nu este de ajuns că stai cu sufletul la gură așteptând ceva, pe deasupra numeri secundele, minutele și-ți dorești să treacă mai repede, dar n-o face. Parcă stă pe loc. Iar tu… continui să te neliniștești și să îți storci creierul de teamă sau de nerăbdare. Mai ales când te paște un necaz sau ai o durere fizică, mai greu trece.

Ce să mai zic de momentele în care ești fericit sau petreci sau ești într-un concediu de vis sau ești cu persoana iubită și chiar ți-ai dori ca timpul să stea în loc… dar n-o face nici de-afurisit. Orele trec una după alta și nici nu știi când s-au dus prețiosul tău timp. 

         Pentru unii timpul înseamnă bani și n-ar sacrifica din minutele lor fără un beneficiu nici în ruptul capului. Alții n-au ce face cu timpul lor și aleg să taie frunze la câini… nu-și doresc altceva decât să lenevească. Unii dintre noi am face orice să ne ocupăm timpul cu ceva productiv și util, în care să ne dezvoltăm, să facem ceva cu viața noastră. Și altă categorie de oameni care n-au timp nici să ia  cina în oraș, sau pentru un masaj, sau să citească o carte… timpul fiindu-le ocupat aproape în totalitate de joburi și proiecte. Și astfel timpul devine un lux.

     Dar cert este că dacă vrei îți faci timp. Dacă vrei poți crea cu timpul tău. Se găsesc soluții pentru oricine, pentru orice categorie de oameni, ocupați sau nu.

     Deși timpul pare să ni se scurgă printre degete este unul din puținele variabile ale vieții care chiar constituie o certitudine. Întodeauna merge înainte, niciodată înapoi, dacă l-ai irosit… irosit rămâne.

     Timpul vindecă rănile sufletului, timpul ajută la ameliorarea unor dureri sufletești și chiar trupești, timpul șterge de asemenea amintiri, cred că ați observat deja. Avem amintiri clare de acum 20 de ani, dar uităm ce-am făcut acum o lună. Timpul este cel care golește mintea de anumite informații și face loc altora… mai recente, mai importante… Timpul selecteză totul, inclusiv pe noi oamenii.

      Chiar dacă acum simți că nu poți uita o persoană, sau nu poți uita un necaz, nu poți uita moartea cuiva, nu poți trece peste o tragedie, sau simți că vei iubi un om pentru totdeauna… nu este deloc așa. Timpul te va ajuta… poate nu uiți dar măcar nu o să mai doară. Amintirile despre evenimentul sau omul care te-a nefericit, poate că nu se uită, dar măcar înveți să le accepți, să treci peste, să nu te mai afecteze. Timpul așează lucrurile în favoarea ta, timpul cerne folosul de nefolositor și lasă pentru tine exact ceea ce ai nevoie. 

     Când nu știu ce să fac, încotro s-o mai apuc, știu că timpul mă va ajuta să mă decid. Și te ajută și pe tine, pe toți dintre noi, pentru că face în așa fel încât să limpezească mintea. El este ajutorul de bază al vieții, dacă n-am mai alege folositorul din toate am ajunge niște nebuni plini de sentimente și resentimente.

     Timpul este prețios, de ce să îl petreci cu cineva care nu te merită sau făcând ceva ce nu îți place când viața însăși îți oferă n soluții de a fi și a face exact ce te reprezintă. O viață avem și ar trebui să ne canalizăm timpul, forțele și scopurile în a ne găsi fericirea, iubirea, confortul și pacea sufletului. Un trai bun implică o stare de mulțumire și de bine care să te însoțească în ceea ce faci. 

 Nu este de ajuns să ai doar bani, sau din contră să duci o viață boemă cu lipsuri de pe o zi pe alta de dragul libertății de a alege. Important este să faci ce te face fericit și mulțumit de tine… și peste ani când vei privi înapoi să nu regreți nimic. Să nu rămâi neîmpăcat cu lucruri pe care le-ai fi putut face dar nu le-ai făcut, pentru că timpul se duce.

          Trăiește-ți viața la prezent, privește și plănuiește pentru viitor și amintește-ți cu plăcere de trecut!

 

 

 

 

Articol scris de Gheorghe Alina

Reclame

27 de gânduri despre „Timpul…

  1. Timpul este relativ … cand te grabesti, ai de rezolvat o urgenta, orele trec instantaneu … precum clipele. In schimb atunci cand esti intr-o situatie dificila, cand ai vrea ca timpul sa treaca rapid pentru a scapa de problema, secundele se lungesc cat o zi de post … 🙂
    Pana la urma face parte si relativitatea asta din frumusetea vietii …

  2. E bine ca timpul care se scurge să nu ne macine şi să ne piardă asemenea unui grăunte de nisip, ci să ne împlineasacă, e bine ca timpul să fie o construcţie. Antoine de Saint Exupery…
    Si este foarte adevarat…:)

  3. Cred ca oamenii ar trebui sa inteleaga ca timpul nu e ceva ce „au” sau „nu au”. Timpul e o constanta, aceeasi pentru toti. Nu-l poti avea sau nu. Si nici nu-i al nostru sa-l putem „administra”. Totul tine de adaptabilitate.

  4. Timpul fuge, uneori incet, alteori repede, dar fuge. Singura certitudine pe care o avem in viata este ca o sa murim. Asa ca asta ar trebui sa ne determine sa avem grija sa traim, inainte sa murim. Banii trebuie sa fie un mijloc, nu un scop. La ce folos sa ai conturi grase si case mari daca nu ai povesti de spus.? Deci, sa agonisim povesti, nu bani:)

  5. in ultima vreme mie chiar nu-mi mai ajunge timpul sa fac tot ce as vrea. cat despre asteptare, da, e ucigatoare. in functie de situatie, poate fi o „moarte” dulce sau una dureroasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s