12 Plante…

          Un vechi proverb latin spune, ” Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, așadar sănătatea deplină este un echilibru perfect între sănătatea fizică, spirituală și mentală. Nimeni, aproape niciodată nu reușește să se armonizeze într-o stare perfectă de sănătate între minte, corp și spirit. De la hinduși știm că singura dată când aura, câmpul nostru energetic care arată starea fizică, spirituală și mentală; este de culoare albastru-indigo, este la moarte. Abia atunci aura arată în perfectă sănătate, abia atunci trupul, spiritul și mintea se echilibrează. În corp, cele 7 chakre au un anumit câmp energetic care radiază și emană culori diferite. În funcție de strălucirea și de culoarea chakrei, parapsihologii își dau seama de starea de sănătate a persoanei, de nemulțumirile acestuia, de afecțiunile fizice sau spirituale care îl sufocă. Așadar atâta timp cât omul trăiește se va confrunta cu diverse obstacole care vor căuta să îi ” îngenuncheze” corpul, spiritul sau mintea. Este mult de muncă pentru ca un om să își păstreze corpul sănătos, spiritual să se simtă împlinit și fericit, iar mintea să funcționeze cu claritate și corectitudine.

 446px-Siete_chakras

          Victor Hugo spunea că ”într-un corp diform, spiritual se atrofiază”, un citat foarte reprezentativ pentru vremurile în care trăim. Dacă stau bine și mă gândesc, cam așa este… un corp bolnav, cu afecțiuni diverse, va închista puterea omului de a trăi și acționa în viață, îmbolnăvind în timp și spiritul. Nimic nu încarcerează mai tare un om decât boala. Cred că toată lumea știe că întotdeauna afecțiunile fizice au considerente spirituale. Orice supărare, orice zbucium interior, orice tristețe, orice neîmplinire și orice durere sufletească afectează într-un final trupul nostru. Aceste afecțiuni spirituale se cumulează puțin câte puțin până ce în corpul se dă un soi de alarmă și ne anunță printr-o anumită boală că ceva este în neregulă cu noi. Și este indicat să vindeci boala, dar să descoperi și factorul emoțional care a dus la îmbolnăvirea trupului și să îl rezolvi. De aceea este bine ca orice te doare, orice te nemulțumește să cauți să rezolvi, să cauți să treci peste, să te autoeduci în așa fel încât să nu te lași doborât de durerile spirituale ale vieții, să înveți să le accepți și apoi să le birui.

        Dar având grijă de sănătatea ta mintală și spirituală este nevoie să ai grijă și de corpul tău. Alfred Adler spunea că ”omul este singurul animal incapabil să trăiască singur, fără îngrijiri”… ei bine pe lângă faptul că omul este o ființă socială, orice persoană are nevoie de vaccinuri, de tratamente, de intervenții medicale pentru a-și păstra sănătatea fizică și implicit ca să trăiască. Cu toții am fost bombardați pe toate căile posibile cu știrile despre hrana nocivă, despre E-uri, despre legumele crescute cu anumiți aditivi, stropite cu diverse substanțe pentru a le grăbi creșterea. Peste tot auzim de alimentația bio, care nu este cu mult diferită față de hrana obișnuită din comerț, singura diferență majoră sunt prețurile, BIO se plătește cu mult mai bine decât ”neBIO”. Testând produsele bio cu cele normale, diferențele sunt infime. Adevăratele legume și fructe bio le găsim la țară, cultivate de bunicii noștrii cu legendarul bălegar, cu animale crescute curat, cu hrană nemodificată genetic. În fine, și pentru ca omul să poată trăi ani buni, are nevoie de suplimente naturale. Acele suplimente pe care le găsim la plafar.

            Avem nevoie de ajutor natural pentru ca corpul nostru să continue să funcționeze cum trebuie. Avem nevoie de ajutor complementar pentru a fi sănătoși. De ce să nu previi în loc să tratezi?! De ce să nu te îngrijești pe tine însuți înainte ca o afecțiune să se instaleze?! Vă spun din experiență că atunci când medicina tradițională nu mai poate face nimic, medicina complementară ajută și chiar vindecă. Acum câțiva ani m-am pricopsit cu o afecțiune neurologică, un soi de boală musculară care instala un fel de paralizie. Ceva ce medicii nu prea reușeau să îmi dea de cap. Am vizitat 8 medici care mi-au dat 8 tratamente tradiționale diferite, niciunul nu a funcționat. Timp de un an și jumătate m-am chinuit teribil să suport durerile, spasmele musculare și neputinţa care pe zi ce trece era mai acerbă. Într-un final Dumnezeu mi-a scos în cale un medic curajos care să pună nevoia pacientului mai presus de afacerile farmaceutice şi mi-a recomandat un tratament naturist care prin combinarea mai multor substanţe şi plante să îmi recapăt sănătatea fizică. Îmi pierdusem speranţa, aproape picasem în prăpastia despresiei. Încet, încet, de-alungul a 6 luni am reuşit să mă pun pe picioare. Vă spun din experienţă că tratamentele naturiste pot fi miraculoase. Dacă sunt combinate cum trebuie şi conform nevoilor tale, ele pot aduce în corpul tău un val de sănătate de neimaginat şi chiar reuşeşte să menţină această formă de sănătate.

        Nu vă culcați pe o ureche că sunteți sănătoși, că sunteți invincibili, că nimic nu vă poate zdruncina sănătatea. Nu este așa, nu știi niciodată ce zace în tine, ce boală de temut mocnește în corpul tău. De aceea este bine să mergi să îți faci analize anual, să iei câte un supliment natural și să nu lași neobservată o anumită modificare în corpul tău. Nu este normal să tușești din senin, nu este normal să amțești, să ai stări de rău, tractul intestinal să nu funcționeze cum trebuie, nu este normal ca tensiunea să fluctueze în corpul tău. Fiecare schimbare nenaturală a corpului tău este un semn de întrebare pe care trebuie neapărat să ți-l pui. Nu contează că ești tânăr, în floarea vârstei sau trecut de prima tinerețe, este bine să te îngrijești și să îți menții sănătatea. Nu știi la ce afecțiuni ești predispus genetic sau doar supus prin riscurile pe care ți le asumi zi de zi. Iar viciile noastre zilnice fac ravagii în corp. Țigările și băutura sunt atât de periculoase încât nici nu vă imaginați.

         Astăzi vreau să vă recomand un produs compus din 12 Plante. Produsul 12 Plante acționează pentru refacerea stării de bine a organismului, având efecte benefice asupra imunității, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine și enzime.

 cutie-12-plante

        12 Plante conține salcia, migdalul, mesteacănul pufos, teiul argintiu, coacăzul negru, magnolia, ghimbirul, socul, urzica, orzul verde, stejarul și ginko biloba. Aceste 12 plante, împreună, au un efect miraculos în organismul uman. Este foarte important ca echilibrând aceste plante, să suplinești organismului ceea ce tu nu îi dai zi de zi. Nu cred că mănânci zilnic exact ce trebuie, încât să îi oferi corpului tău necesarul zilnic de vitamine, proteine, glucide, lipide și toate enzimele mult dorite.

     Dacă ar fi să vă descriu fiecare plantă ar trebui să vă spun că salcia are proprietăți antiinflamatorii fiind un ajutor substanțial în tratarea bolilor reumatice. Salcia mai este cunoscută și sub denumirea de ”aspirină vegetală”. Are deasemenea calități cicatrizante în tratarea afecțiunilor pielii, de la răni, ulcerații până la hemoroizi.

        Migdalul, ajută la vindecarea ulcerului gastric, gastritei, afecțiunilor digestive, tusei dar și aparatului urinar și genital.

        Mesteacănul Pufos, stimulează detoxifierea hepatică dar totodată este și tonic și stimulent general în stările de astenie psiho-fizică și epuizare.

        Teiul Argintiu, este un ajutor în vindecarea tulburărilor cardiace provocate de stres, nervozitate, hipertensiune, discinezie biliară hipertonică dar și pentru colitele spastice.

       Coacăzul negru, are proprietăți antianginoase și febrifuge, detoxifiante și alergice. Sub acțiunea sa calmantă hipotensivă și diuretică angina se ameliorează.

        Magnolia Albă, adjuvant în infecții intestinale, meteorism, colon iritabil, reglează mobilitatea gastro-intestinală și reface flora microbiană intestinală.

        Ghimbirul favorizează reechilibrarea florei bacteriene intestinale.

        Socul ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și la ameliorarea simptomelor provocate de infecțiile căilor respiratorii.

        Urzica, are efect diuretic și înlătură astfel din organism surplusul de apă și toxine, ajută la îmbunătățirea imunității și reduce frecvența bolilor infecțioase, întărind organismul.

        Orzul Verde, încetinește procesul de îmbătrânire, reglează metabolismul, revitalizează organismul prin aportul de proteine, vitamine, minerale și enzime.

        Stejarul, este indicat în asteniile fizice și psihice, ba chiar și în asteniile sexuale, în andropauză și menopauză, constipație, paradontoză și chiar alergii.

       Și ultimul, dar nu cel din urmă, Ginko Biloba, este recomandat pentru creșterea performanțelor intelectuale, în stări de suprasolicitare, migrene, stări de oboseală cronică, stări depresive și ancioase, tulburări ale circulației venoase, tromboze, tromboflebite dar și pentru sindromul de ” picioare grele”.

         Așadar o capsulă pe zi de 12 Plante, dimineața sau seara, cu 30 de minute înainte de masă cu 150 ml de apă sau ceai te poate scăpa de grijile și neplăcerile posibilelor afecțiuni.

         Toate aceste plante, în număr de 12, completându-se și echilibrându-se împreună reușesc pentru organismul tău vlăguit, suprasolicitat și îmbătrânit (chiar dacă vârsta ta fizică nu este una înaintată) să-i redea tonusul, starea de bine, acea stare de sănătate și de vitalitate.

         Este destul de greu pentru românul de rând să se mențină sănătos atunci când zi de zi se luptă cu serviciul, datoriile, grijile și rutina. Decât să te împovărezi cu un chin în plus, ai face bine să ai grijă să te menții în formă, iar 12 Plante te poate scăpa de griji, de durerile afecțiunilor tale, de neplăcerile pe care anumite boli ți le aduc.

        Te instig să previi cu 12 Plante decât să vindeci! Fii sănătos, frumos și tonic cu 12 Plante!

12-plante-randare

Articol scris de Gheorghe Alina pentru Blogal Initiative…

10 gânduri despre „12 Plante…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s