12 Plante / Magnolia

Legenda magnoliei

           O altă minunăție a naturii este Magnolia, magnolia care cuprinde circa 200 de specii de arbori și arbuști. De o frumusețe deosebită și mult utilizată de om. Magnolia este un gen de plantă care aparține familiei Magnoliaceae. Magnolia este originară din Asia, America de Nord și America Centrală. Frunzele sunt simple cu marginea întreagă sau rar-lobată, acute, scurt-pețiolate, alterne, caduce sau persistente si ovale.

Florile sunt mari, solitare, hermafrodite (cca 12 foliole, număr mare de stamine și stile), de culoare roz, alb, purpur, albastru sau verzi-gălbui.

Fructul este compus, în formă de con. Denumirea de ”magnolia” vine de la numele botanistului Pierre Magnol, director general al grădinii botanice din Montpellier, în secolul XVIII.

          Magnolia este un arbore extrem de vechi, acesta datează încă din antichitate. S-au făcut săpături arheologice, cu ani în urmă, și au fost găsite exemplare foslizate de magnolie acuminată, care datează de mai bine de 20 de milioane de ani. S-au găsit fosilele acestor flori în roci vechi de peste 100 de milioane de ani în Europa și America de Nord. Se spune că magnoliile sunt cele mai vechi plante de pe pământ. Specii de magnolie se găsesc în prezent în mediul lor natural în locuri precum Asia, centrul Americii de Nord, America Centrală, vestul Inidiei, Sudul Americii dar și în anumite zone din Europa.

 magnolia

         Magnolia este asociată cu frumusețea și perseverența, dar și cu demnitate, spirit nobil și dragostea pentru natură. Ea este un simbol al suavității femeii cu pielea albă, parfumul degajând un iz erotic feminin, aluziv și nevăzut, imposibil de cules sau captat.

Conform unei legende, magnoliile de un alb pur se ofilesc rapid și se îngălbenesc atunci când sunt culese, întrucât spiritul lor inviolabil se transformă instantaneu într-un obiect al lumii materiale.

* Magnolia Denudată este cunoscută în China antică sub numele de Yu-Lan, adică orhideea de jad.

* Magnolia Fuscata este numită în chinezește Han Hsiao Hua, adică floarea cu zâmbet secret… sugerând zâmbetul unei fete inocente, modeste.

* Magnolia Yulan poartă denumirea Ying Ch’un Hua, însemnând floarea care îi spune bun venit primăverii.

* Magnolia Stellata în Japonia a fost cultivată în Japonia, vreme de secole, numind-o Shidekobushi.

        Magnolia este floarea statelor americane Mississippi și Louisana.

         În general, magnolia este un tip de plantă care a atras atenția multor horticultori. Hibridizarea a fost un real succes în combinarea diferitelor specii care produceau flori de la o vârstă fragedă. Ea este des utilizată în special pentru decorarea grădinilor sau a teraselor în aproape toate colțurile lumii. Cea mai comună și mai răspândită specie este Magnolia Soulangeana, hibrid. În anumite regiuni din Japonia, frunzele de Magnolia Obovata sunt folosite ca vase de gătit.

         În medicina tradițională chineză se folosește scoarța trunchiului arborelui Magnolia Officinalis. Scoarța pomului conține magnolol și honokiol, substanțe care s-au dovedit a fi benefice în tratarea anxietății. În Japonia, Magnolia Obovata era folosită în același scop. În timp, s-a dovedit că scoarța de magnolie reduce alergiile și reacțiile astmice.

         Magnolia a atras interesul cercetătorilor din domeniul medicinei dentare deoarece extractul din scoarță de magnolie oprește înmulțirea bacteriilor responsabile cu apariția cariilor sau a bolilor paradontale.

        Magnolia Officinalis e cunoscută pentru tratarea tusei, fiind folosită ca tonic în perioada de covalescență. Mugurii sunt folosiți pentru reducerea indispozițiilor și problemelor intestinale. Este recunoscut în China ca fiind un arbust cu numeroasele calități curative.

        Magnolia Liliiflora e de asemenea înregistrată în Istoria Farmaceutică Naturistă drept o plantă ”drog” pentru durerile de cap.

        Frunzele tinere ale Magnoliei Obovata sunt fierte și mâncate ca legume, în timp ce frunzele uscate sunt puse pe cărburi, la foc, într-un vas, sau pe grătar, fiind umplute cu ciuperci, păstârnac și praz. Sunt servite apoi cu orez.

       Alcaloizii care se extrag din mugurii Magnoliei Salicifolia au fost descoperiți acționând drept agenți anti-inflamatorii, inhibitori ai sistemului central nervos și agenți blocanți neuromusculari.

 cutie-12-plante

        Așadar natura ne-a dăruit, nouă risipitorilor, încă o o nestemată a naturii. Un arbore cu flori minunate, felurite și numeroase proprietăți curative. Declar Magnolia regina frumuseții, neîncoronată, a arbuștilor!!! Magnolia, împreună cu salcia, migdalul, mesteacănul pufos, teiul argintiu, coacăzul negru, ghimbirul, socul, urzica, orzul verde, stejarul și ginko biloba acționează în organismul nostru pentru refacerea stării de bine, având ca efecte benefice asupra imunității, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine și enzime. Toate această însumare de plante, perfect amestecate fac din produsul 100% natural 12 Plante, un supliment cu o putere și o valoare de netăgăduit pentru organismul nostru. Organismul nostru atât de îmbătrânit, obosit, surescitat din cauza seviciului, din cauza afecțiunilor, din cauza grijilor și al stresului de zi cu zi.

            Plantina a ales de la natură cele mai puternice remedii naturiste din frunzele, mlădițele, copacii, rădăcinile, semințele și mugurii anumitor plante; a ales din toate ceea ce a fost mai bun și le-a pus în produsul 12 Plante, punându-l în slujba sănătății noastre.

O capsulă pe zi, dimineaţa sau seara, cu 30 de minute înainte de masă, cu 150 ml de apă sau ceai.

           Recomand 12 Plante tuturor celor care doresc să redobândească sănătatea fizică, psihică și spirituală, pentru a-ți recupera tonusul și starea de bine, mulțumirea și liniștea sufletească.

         Nu ezita, 12 Plante este aici!

 12-plante-randare

 

Articol scris de Gheorghe Alina pentru Blogal Initiative…

2 gânduri despre „12 Plante / Magnolia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s