12 Plante / Socul

          soc_478_20090327121019_338

          Socul este prietenul de nădejde al sănătății noastre. Datorită calităților sale terapeutice, floarea de soc este recunoscută ca fiind și plantă de leac și plantă magică.

           Socul, Sambucus L., este un gen de plante din grupa arbuștilor, cu peste 20-30 de specii, cel mai cunoscut fiind Socul Negru sau Sambucus Nigra. Socul este foarte apreciat ca remediu natural, în principal datorită proprietăților sale terapeutice, fiind utilizate toate părțile sale componente, frunze, flori, fructe și chiar scoarță. Frunzele au acțiune laxativă, florile au calități diuretice, fructele sunt vitaminizante și antinevralgice, iar scoarța este foarte bogată în substanțe diuretice.

          În unele sate din nordul țării noastre se spune că socul ar fi ocrotit de duhuri, iar în Anglia și țările scandinave nu este indicat să tai arbustul de soc pentru că duhurile care sălășluiesc printre ramurile lui îți pot face rău dacă nu-și mai găsesc căsuța atunci când se întorc pe înserat. Socul este răspândit din orientul Mijlociu până în nordul Europei și al Africii, creându-se multe legende în jurul acestuia. De aceea în ultimii ani s-au făcut numeroase cercetări amănunțite asupra calităților sale vindecătoare.

 soc

       În tradițiile populare ceaiul din flori de soc se lua împotriva tusei și afecțiunilor aparatului respirator. Se bea în loc de apă și de cei bolnavi de astm. Socul se folosea și pentru domolirea durerilor de stomac sau de ficat dar și pentru vezicula biliară. Din florile de soc se făceau pernuțe care se înfierbântau și se puneau calde la orbalț. Orbalțul fiind o boală infecțioasă manifestată prin inflamarea și înroșirea pielii, prin dureri și stare febrilă. Frunzele crude se puneau pe bube pentru a le vindeca. Cu decoctul lor se spălau și umflăturile, boabele negre se puneau în pălincă și se lua la friguri.

     În medicină socul se întrebuințează în răceală, bronșită, contra tusei și în general în afecțiunile aparatului respirator. Prin diureza pe care o produce se recomandă în reumatism, boli de rinichi şi de vezică. Ceaiul de flori de soc măreşte cantitatea de lapte la femeile care alăptează. Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, se foloseşte ca medicament natural (ceaiul) în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Extern, sub formă de băi sau cataplasme, este indicate în furuncule, abcese, arsuri, flictene, având proprietatea de a fluidifica puroiul de a calma durerile, făcând să dea înapoi umflatura. Sub formă de băi fierbinti se utilizează contra reumatismului.

            Specialiștii în medicina naturistă numesc fructele de soc cel mai puternic concurent al medicamentelor antivirale de ultimă generație. Efectul socului asupra organismului nu se limitează doar la vindecarea răcelilor și ameliorarea reumatismului, planta parfumată prelungește tinerețea biologică, tonifică și vitaminizează. Nu e doar un eficient antigripal, socul ajută și la menținerea siluetei. Poate una dintre cele mai apreciate acțiuni ale fructelor de soc este combaterea obezității. Cura cu tinctura de soc garantează pierderea greutății în exces. Este o alternativă sănătoasă la curele de slăbit prin înfometare sau la medicamentele care promit o siluetă de invidiat într-un timp ireal de scurt. Așadar socul este coșmarul kilogramelor în plus, le izgonește eficient.

   socata-021

           Socata este un răsfăț de vară!! Socul înflorește spre sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie. Florile socului are un miros deosebit, plăcut, răcoritor și proaspăt. Socata se obține din florile proaspete ale socului, este o băutură foarte apreciată, mai ales în zilele caniculare de la țară. Socata se prepară numai din florile proaspete, cele uscate devin toxice în combinația care se recomandă pentru prepararea băuturii răcoritoare. Aceasta se prepară în casă, foarte simplu și ușor, având în același timp, și certitudinea că bem ceva natural, fără conservanți și coloranți sintetici.

    cutie-12-plante

         Așadar socul este sursă sigură de sănătate… asta fără doar și poate. Socul este și o plantă importantă, componentă a suplimentului 100% natural 12 Plante de la Plantina. Socul împreună cu salcia, migdalul, mesteacănul pufos, teiul argintiu, coacăzul negru, magnolia, ghimbirul, urzica, orzul verde, stejarul și ginko biloba acționează pentru refacerea stării de bine a organismului nostru, având efecte benefice asupra imunității, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine și enzime.

           Plantina prin produsul natural 12 Plante a ales să aducă în casele noastre și în implicit în viața noastră nestematele Naturii, să ne folosim împreună de ele pentru a dobândi starea de bine a sănătății noastre. Din toate, Plantina, a ales ce este mai bun din copacii, plantele, frunzele, florile, fructele, rădăcinile, semințele, mlădițele și mugurii naturii. Alese cu grijă, preparate cu iscusință, în gramaje perfecte, toate acestea au constituit suplimentul 12 Plante, tămăduitorul nostru produs.

           12 Plante are ca scop sănătatea noastră fizică, psihică și spirituală. Previne eventuale boli, tratează anumite afecțiuni și menține echilibrul din organismul nostru. Este important să ne îngrijim pe noi, sănătatea noastră și să nu lăsăm totul pe ultimul moment. Să nu lăsăm să se abată asupra noastră o avalanșă de afecțiuni, de griji, de supărări și de dureri. Cu o dietă alimentară echilibrată, cu un stil de viață sănătos și cu un supliment 100 % natural cum este 12 Plante întârziem îmbătrânirea, ne menținem sănătoși, frumoși, tonici, cu o minte limpede, cu putere de muncă și cu chef de viață.

           O capsulă pe zi, dimineaţa sau seara, cu 30 de minute înainte de masă, cu 150 ml de apă sau ceai te poate ajuta și scăpa de viitoarele griji ale unor boli neplăcute.

           12 Plante  înseamnă sănătate, echilibru, frumusețe și tinerețe. Alege să fii tânăr, frumos și sănătos… Alege  12 Plante!

12-plante-randare

Articol scris de Gheorghe Alina pentru Blogal Initiative…

4 gânduri despre „12 Plante / Socul

 1. Da’ parca abia ce-ai mai scris despre ceaiul lui peste prajit!…

  Ce naiba, chiar asa s-au tampit astia cu asa-zisele lor concursuri de blogging incat au ramas in pana de produse de promovat?

  • nu este ceai, este un supliment natural cu capsule 🙂
   nu, pe Blogal Initiativ este un singur concues, dar castigatorul va fi ales dupa numarul de articole postate legat de produsul lor, pe langa originalitate, corectitudine si convingere.

   Stiu ca v-am innebunit, imi cer scuze, dar imi doresc mult tableta care este ca premiu 🙂
   ofera 3 tablete la 3 participanti 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s