12 Plante / Ginkgo Biloba

gingko-biloba-arbore 

             Genul Ginkgo cuprinde o singură specie și anume Ginkgo Biloba sau Arborele Pagodelor. Arborele Pagodelor (lat. Ginkgo biloba), este o specie de arbore dioic, care în Jurasic era răspândită în toată emisfera nordică, dar în prezent arealul său natural este redus la o mică regiune din sud-estul Chinei.

Ginkgo Biloba este un arbore derivat din copacul ”părul fetei” și este foarte recunoscut pentru antioxidanții săi și pentru proprietățile sale detoxifiante. Arborele Pagodelor mai este supranumit și copacul lui Dumnezeu.

              Ginkgo Biloba este un adevărat arbore miracol, el este considerat o veritabilă fosilă vie. Acest copac este un supraviețuitor miraculous al unei lumi dispărute, urmaș al unei plante care a trăit pe acest pământ acum 270 de milioane de ani. Ginkgo Biloba este unul din cei mai longevivi arbori de pe pământ, existând în prezent exemplare care au atins veritabila vârstă de 3500 de ani.

               Călugării Budhiști, cărora li se datorează supraviețuirea acestui arbore în ultimele secole, consideră că ginkgo biloba este o încarnare a unei entități divine în lumea oamenilor. Spre deosebire de alți copaci, la această specie există arbori-femei și arbori-bărbați, fiecare exemplar având sexul diferențiat, întocmai ca la oameni. Însă atât arborii bărbați cât și cei femei au niște calități extrem de deosebite. Gonkgo Biloba are niște efecte medicinale foarte puternice.

    ginkgo-biloba

               Ginkgo Biloba este acea plantă medicinală care anual salvează zeci de milioane de vieți. Are extraordinare calități terapeutice în afecțiunile cardiovasculare, afecțiuni care sunt principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Foarte interesant este că această plantă ne face în același timp mai inteligenți, mai atenți, ne ajută să ne păstrăm tonusul psihic și să depășim puseele depresive, dar este un real ajutor și în tratarea diabetului, astmului, este indicat contra cancerului și al bolilor produse de iradiere.

               Se folosesc din acest copac aproape toate părțile sale, adică scoarța, mugurii, frunzele și fructele. Toate acestea au demonstrate proprietăți medicinale deosebite, însă frunzele au devenit cele mai studiate. Culegerea frunzelor este o operațiune foarte delicată, deoarece acestea trebuie culese exact când capătă o culoare galbenă intensă, fără acente de cărămiziu. Galbenul intens este semnul care ne indică bogăția lor în antioxidanți, cu efecte foarte puternice. Mai mult, culegerea frunzeelor se face în momente cu foarte mult soare și căldură mare, astfel frunzele să aibe și proprietăți ridicate anticuagulante și vasodilatatoare.

ginkgoF

                În România, acest arbore climatizat în China este o adevărată raritate… avem la nivelul țării noastre doar câteva zeci de exemplare, însă culegerea frunzelor lor este aproape imposibilă.

                În schimb el este cultivat și recoltat în țări precum China, Franța, Japonia și Coreea. Ne putem numi norocoși pentru că la noi în țară avem zeci de produse pe bază de ginkgo biloba.

S-au creat așa-numitele extracte standardizate, unde substanțele active sunt precis dozate și cu ajutorul cărora s-au obținut rezultate terapeutice fantastice. Aceste extrase au fost introduce în comprimate, în tincture, în capsule, în siropuri dar și multe altele, pe care le găsim în farmaciile noastre naturiste. Comprimatele de ginkgo biloba sunt cel mai frecvent utilizate, fiind o alternativă simplă și comodă.

 remedii-ginkgo-biloba

               Ginkgo Biloba: 

 

 

 • Îmbunătățește memoria… într-o adevărată cură, de 4-18 săptămâni cu comprimatele ginkgo biloba, are efecte asupra capacității de memorare. Aceasta îmbunătățește atât memoria de scurtă durată, care ne ajută să ne amintim unde ne-am pus cheile, cât și cea de lungă durată, care este responsabilă cu amintirile noastre, cu informațiile accumulate pe timpul școlii, sau chiar cu învățatul pentru examene.
 • Îmbunătățește capacitatea de concentrare… dacă asupra memoriei are efecte mai lente și necesită o cură mai îndelungată, asupra capacității de concentrare această plantă are efecte mult mai rapide. Extractul de ginkgo îmbunătățește circulația sângelui la nivelul creierului și oxigenează celulele nervoase, ajutându-ne să ne orientăm atenția asupra unui singur subiect, cum ar fi învățatul sau munca, fără să ne mai simțim distrași de alți stimuli, exteriori sau interiori.
 • Îmbunătățește atenția… prin administrarea de extract sau capsule de ginkgo biloba atenția se îmbunătățește și dispare senzația de somnolență. Cei care iau au reflexii mai rapide, timpul de reacție devine mai scurt, sesizează mai repede schimbările. Acest produs este mai des utilizat de piloții avioanelor, de cei care depun activități intelectuale intense, care supraveghează și coordonează operațiuni dificile, dar este totodată benefic și pentru cei care au de învățat mult sau care conduc mașina mult.
 • Depresia cronică… pentru pacienții care suferă de depresie cronică o cură cu ginkgo îmbunătățește semnificativ starea psihomentală. Pacienții sunt mai optimiști, mai tonici, cu o atenție mai trează și cu mai multă inițiativă. Atenție acest gen de tratament este eficent doar în depresia cronică nu și în cea senzorială. Și nu se poate asocia cu alt tip de medicamente pentru depresii pentu că poate da probleme cardiovasculare și neurologice severe.
 • Adjuvant în ischemia cardiacă… în arteroscleroză administrarea de ginkgo biloba are efecte vasodilatatoare, reduce presiunea arterială și riscul de infarct. Împiedică de asemenea oxidarea colesterolului și a trigliceridelor de pe pereții arterelor, prevenind astfel îngustarea calibrului vaselor de sânge.
 • Tromboflebite și tromboze în general… extractul din această plantă inhibă factorul de activare a trombocitelor ceea ce reduce tendința spre tromboze, se folosește chiar și pentru prevenirea recidivelor de acest gen. Însă în cazul trombozelor deja manifestate, administrarea acetui remediu va fi strict supervizată de medical specialist.
 • Tulburări de circulație cerebrală, adjuvant în accidental vascular cerebral… tratamentele repetate cu ginkgo îmbunătățesc circulația cerebrală și reduce cu până la 50% gravitatea leziunilor la nivelul creierului, produse de un accident vascular. Se fac deasemenea cure pe an, în momentele schimbărilor de anotimp.
 • Arterita obliterantă… administrarea de gonkgo îmbunătățește circulația sanguină la nivelul picioarelor, reduce frecvența crampelor și îmbunătățește performanțele fizice ale bolnavilor de arterită obliterantă. Pentru rezultate mai bune, acest tratament se asociază și cu gimnastică medicală.
 • Mâini și picioare reci (tulburări de circulație periferică)… administrarea acestei plante are efecte certe de îmbunătățire a circulației sanguine la extremitățile corpului, mergând de la artere până la nivelul vaselor capilare. Așadar reduce senzația de disconfort produse de frig, reduce susceptibilitatea la infecții și răceli urogenitale, dar și susceptibilitatea la degerături.
 • Tulburări circulatorii la nivel ocular, oboseala oculară… aici gonkgo biloba ajută la o mai bună irigare a sângelui ochiului, mărește acuitatea vizuală și reduce simptomele oboselii oculare.
 • Adjuvant în degenerescența aculară și în retinopatia diabetică… tratamentul cu ginkgo protejează retina de procesele degenerative care apar o dată cu vârsta, dar și de efectele secundare ale diabetului. Acest gen de tratament are mai mult rol preventive, dar s-au înregistrat cazuri când a și stopat evoluția degenerescenței maculare și a retinopatiei diabetice.
 • Vitiligo… o cură cu ginkgo stopează până la 46% din cazuri evoluția acestei afecțiuni și în 30% din cazuri ajută la o repigmentare parțială a pielii.
 • Adjuvant în tumori cerebrale și mamare… efectul benefic al acestei plante în bolile canceroase este de necontestat și se recomandă ca adjuvant.
 • Menopauza… administrarea de ginkgo reduce riscul de osteoporoză, de depresie și de boli cardiovasculare, afecțiuni specifice perioadei post-menopauză. Mai mult, tratamentul cu acestă plantă reduce riscul de cancer la sân la femeile care fac terapie de substituție cu hormone estrogeni.  Efectele sunt mai puternice când ginkgo biloba se ascociază cu altă plantă chinezească cum este ginsengul.
 • Sindromul premenstrual… administrarea de ginkgo reduce durerile de sâni și pelviene înaintea ciclului menstrual, reduce retenția de lichide și în plus îmbunătățește starea psihică înaintea menstrelor. Peste 80% din femeile care au luat ginkgo au relatat o reducere semnificativă a stărilor de iritabilitate, de depresie ori de oboseală, care apare inițial înaintea ciclului menstrual.
 • Efect antioxidant… ginkgo are o puternică acțiune antioxidantă, protejează organismul de așa-numiții radicali liberi care produc îmbătrânirea accelerată a țesuturilor, degenerează AND-ul și duc la apariția celulelor maligne.
 • Iradiere… prin efectul său de antioxidant foarte puternic protejează organismul de radiații, poate reduce sau chiar elimina efectele radiațiilor asupra cromozomilor celulei umane.
 • Rău de înălțime… această plantă nu elimină răul de înălțime, dar în schimb îi atenuează semnificativ simptomele.
 • Zgomote în urechi (tinitus) datorate unor probleme cardiovasculare… tratamentul cu ginkgo reduce frecvența și intensitatea tinitusului, precum și alte simptome asociate cum ar fi vertijul sau pierderea echilibrului.

 Ginkgo-biloba 2

 

 

Ginkgo Biloba este folosit și în industria frumuseții! Cremele cu ginkgo sunt foarte bune pentru combaterea celulitei, fiind foarte bune pentru activarea microcirculației cutanate și pentru decongestionarea țesuturilor. Specialiștii spun că folosirea aplicațiilor externe cu ginkgo înaintea tratamentului anticelulitic propriu-zis dublează eficiența acestuia. Au apărut deasemenea și șampoanele cu ginkgo care stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și pentru creșterea părului. Foarte eficiente sunt și gelurile de duș cu acestă plantă miracol, foarte eficient pentru întinerirea pielii.

 cutie-12-plante

            Acest arbore o să-l numesc Copacul Sănătății, nu doar Arborele Miracol sau Arborele lui Dumneze. Este un copac impresionant încărcat de istorie, cu o statură impozantă și cu efecte tămăduitoare divine. Acest copac a fost și va fi și de acum în colo, martorul evoluției umane, martorul dezvoltării noastre spirituale care și-a adus aportul minunat de sănătate în viețile noastre.

          Aceast arbore Ginkgo Biloba face parte și din compoziția suplimentului 100% natural 12 Plante, alături de salcie, urzică, migdal, mesteacăn pufos, teiul argintiu, coacăzul negru, magnolia, ghimbirul, socul, urzica, orzul verde și stejarul.

            12 Plante este un produs care acționează pentru refacerea stării de bine a organismului, având efecte benefice asupra imunității, sistemului circulator, sistemului digestive, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine și enzime. Acest supliment, 12 Plante  asociat cu o viață sănătoasă, cu o dietă echilibrată, aduce în viața noastră necesarul de bine, ne întărește sănătatea, ne apără de eventualele afecțiuni, le previne și pe unele dintre ele chiar le vindecă.

            Plantina a ales din natură ceea ce a fost mai bun și mai tămăduitor… și cu o mare iscusință le-a așezat în procentaje atent selecționate în produsul 12 Plante pentru a reda vieții noastre echilibrul necesar în vederea unei vieți cu sănătate, liniște și fericire.

           12 Plante  îți poate schimba viața… Te invite să îți achiziționezi suplimentul 100% natural pentru a-ți restabili organismul, psihicul și spiritual.

         Nimic nu este prea mult atunci când ai nevoie de sănătate… 12 Plante este aici!

 12-plante-randare

Articol scris de Gheorghe Alina pentru Blogal Initiative…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s