Frumusețea și suplețea…

 bathory

            Încă din antichitate femeile au făcut totul pentru a-și păstra tinerețea, frumusețea și suplețea… unele au apelat la moduri sângeroase așa cum a făcut Elisabeta Bathory, renumita contesă maghiară, care atrăgea fecioare tinere în castelul său pe care le arunca într-un fel de mașină de tocat pentru a le scurge tot sângele și vitalitatea din corp. Iar cu sângele virginelor se îmbăia pentru a dobândi frumusețe, tinerețe și suplețe veșnică. Istorie afirmă că măreața contesă a fost una din cei mai atroci criminali cu un număr exorbitant de victime; crimele sale fiind cu precădere în numele frumuseții și al tinereții, dar și de ordin politic.

 cleopatra-politicians-photo-u2

           Fără îndoială, regina Cleopatra a reprezentat un ideal de frumusețe pentru lumea antică. Dincolo de feminitatea tulburătoare a acesteia, care i-a făcut pe Caesar și pe Marc Antoniu să se îndrăgostească de ea, scrierile relevă preocuparea atentă a Cleopatrei pentru tratamentele cosmetice și îngrijirea corporală. De altfel, preocuparea pentru ritualuri de înfrumusețare și păstrarea trupului subțire, existau încă din antichitate, egiptenii fiind renumiți pentru importanța pe care o acordau îngrijirii și aspectului fizic. Descoperirile arheologice au scos la iveală faptul că mormintele egiptene ascund truse de machiaj complexe. Membrii înaltei societăți egiptene foloseau în igiena corporală zilnică apa minerală din izvoare și își aplicau măști de argilă provenite de pe malurile nilului. De asemenea foarte importante erau uleiurile, care le hidratau pielea și îi ferea de razele puternice ale soarelui. Ultima regină a Egiptului, Cleopatra a VII-a, cultiva frumusețea ca pe o artă. Din trusa ei de înfrumusețare nu lipseau laptele de capră și măgăriță, uleiul de migdale, mierea de albine, aloe vera, mineralele și nămolul de la Marea Moartă, uleiul de chimen negru și fardurile pentru ochi specifice Orientului.

 OMXDCRDSXUVPZDUJIUD

              Toată lumea a văzut măcar o dată în viață un film marca Bollywood. Principala sursă de interes sunt actrițele indiene, a căror frumusețe exotică hipnotizează instantaneu. Femeile din India au ridicat frumusețea la rang de artă, folosindu-se de darurile naturii pentru a-și crea cele mai eficiente tratamente de frumusețe. Pentru buze, indiencele folosesc un mix sănătos și ușor de preparat din ulei de susan și miere, pe care îl aplică pe tot parcursul zilei, iar atunci când vor să adauge un strop de culoare, înglobează puțin praf de lemn de santal.

             Pentru a da o strălucire aparte părului, ele apelează la uleiul de nucă de cocos, recunoscut pentru proprietățile sale nutritive, și la pudra de shikakai, un fruct folosit de secole pentru spălarea părului. Pentru ten și piele este faimoasă masca cu struguri, morcovi și miere de albine, dar și mixul triphala, un amestec de trei plante tradiționale cu efecte miraculoase: haritaki, amala și bibitaki. Femeile Indiei sunt de o frumusețe și o suplețe răpitoare.

            De când lumea și pământul femeile au apelat la diverse plante pentru a se menține frumoase și suple. De mii de ani, plantele au reprezentat sursa primară de medicație terapeutică pentru culturile din întreaga lume. Câteva dintre aceste plante sunt arțarul, ananasul, spirulina, ceaiul verde, lămâia, socul, lavanda, busuiocul, floarea pasiunii, mușețelul, salvia, ghimbirul, rozmarinul, mărarul, ginkgo biloba, ginsengul, rădăcina din lemn dulce, orzul verde, teiul, urzica, păpădia, cătina, mătasea de porumb, coacăzul negru, anghinarea, aloe vera și multe, multe altele. Fie că le consumi crude semințele, fructele, rădăcinile sau frunzele, fie că le consumi sub formă de tincturi, capsule sau ceaiuri, toate ajută la menținerea frumuseții și supleții corpului.

           Astăzi frumusețea este completată de haine și încălțăminte, nu doar de cosmetice, de aceea vă recomand fuste de blugi lungi și pantofi sport pentru partenerii voștri…

 

2 gânduri despre „Frumusețea și suplețea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s