ASUS N56 la rang de artă…

               Încă de mică m-am simțit ușor diferită față de ceilalți copii… nu știu dacă mai specială, dar sigur mai diferită. Spre deosebire de amicii mei de-o seamă, pe mine mă atrăgea mult mai mult arta decât m-au atras vreodată jocurile copilăriei. Poate artă e prea mult spus… oricum ceva adiacent. Eram perfect conștientă că eu nu voi urma niciodată o meserie pragmatică, genul acela de meserii pe care îl visează părinții noștrii pentru noi. Nu mă vedeam nici medic, nici avocat, nici inginer, nici contabil… eu simțeam o atracție deosebită spre artă, latura mea boemă era mai puternică decât dorința de a-mi mulțumi mama.

              Nu știam exact ce vreau, sau dacă am înclinație spre ceva anume așa că am ales să le încerc pe toate. Pe la 10 ani eram fascinată de pictură, devenisem chiar bună și-ajunsesem să pictez icoane pe sticlă, profesoara de desen mă ajuta să mă dezvolt în acest domeniu, însă la un moment dat flacăra picturii s-a stins… să pictez nu mai era de ajuns. Mai târziu am început să fac schițe și chiar să confecționez după desenele mele hăinuțe la păpușile mari. Însă mama îmi tot spunea că ea nu vrea să facă din mine o croitoreasă, că eu trebuie să fac mult mai mult, că sunt mai bună de atât. La vremea aceea nu se știa de designer vestimentar, atunci era cunoscută noțiunea de croitorie și încet încet am renunțat și la acest vis. Spre sfârșitul generalei am început să mă simt atrasă de muzică, îmi plăcea cum sună, mă fascinau sunetele care ieșeau din instrumentele muzicale, însă eu nu aveam voce, iar portativul pe care erau așezate notele mi se părea mai greu decât obositoarea matematică… Am renunțat și la speranța de a fi o cântăreață renumită și am păstrat muzica ca pe o plăcere a sufletului meu, ca pe un instrument de relaxare și ca pe o inspirație intelectuală. Anii au trecut și am ajuns la liceu… la liceu am descoperit dragostea de poezie și literatură. Eram fascinată de poeziile lui Eminescu și-am început și eu să scriu… întâi poezii cu rimele lui Eminescu, apoi am început să creez propriile poeme până ce am ajuns să scriu chiar și proză. Scrisul și cititul îmi dădeau aripi, evadam dincolo de orice barieră impusă. Am petrecut multe nopți albe în acordurile muzicii scriindu-mi de zor gândurile care în timp au prins culoare.

         Dar dragostea pentru muzică nu a pierit, ea este încă acolo, mocnește și uneori se simte ca o neîmplinire. Mi-ar fi plăcut să am o voce ca cea a Mariei Callas sau să gust măcar din nebunia vocală a celebrei Pink. Nu pentru celebritate, nici pentru recunoaștere, ci pentru mine… pentru că asta mi-aș fi dorit să fiu mai tare decât orice altceva. Așa probabil m-aș fi simțit împlinită… o cântăreață cu o voce puternică, deosebită, inconfundabilă. Dar cum talentul nu ți-l alegi ci te naști cu el și reușești să-l cultivi și să îl îmbunătățești, mă mulțumesc cu gândul că mi-am găsit totuși vocația, chiar dacă în prezent sunt doar aspirantă la titlul de scriitoare. Știu că de data aceasta voi reuși.

          Și dacă Dumnezeu nu ne lasă să ne alegem talentul, totuși, dacă ar exista un moment de magie pentru fiecare dintre noi… așa alege să fiu un obiect, un laptop mai precis.

 n56_left_open135

         Mi-ar plăcea să fiu unul din laptopurile ASUS N56 și să sparg gura târgului prin cele mai bune soluții de procesare audio din industrie. Dacă aș fi un laptop ASUS N56 nu aș putea falsa, nu ar exista tonalitate la care să nu pot urca sau coborâ… n-aș mai avea limite nici legate de volum și cu siguranță aș avea stocat în memorie cele mai bune tehnici de creare a unui sunet divin cu care să încânt omenirea.

            Laptopurile ASUS N56 se evidențiază în primul rând prin fidelitatea sunetului redat. Tehnologia SonicMaster Premium este rezultatul colaborării dintre ASUS cu Bang & Olufsen ICEpower®, iar softul MaxxAudio 3, dezvoltat de Waves MaxxAudio- laureat la premiile Technical Grammy 2011– este una din cele mai bune soluții de procesare audio din lume.

            Noua serie de portabile N6 marca ASUS reunește cele mai puternice notebook-uri ale momentului. Motorizate de procesoare Intel quad-core de cea mai nouă generație, pe platforma Intel Chief River și având plăci video avansate, modelele N56 și N76 se evidențiază prin designul exclusivist și facilitățile audio premium. Gama ASUS N6 duce designul la perfecțiune și se bucură de o largă apreciere la nivel mondial pentru design-ul său atrăgător, apreciere materializată prin câștigarea prestigioasei distincții 2012 Red Dot Design Award. Carcasa lui ASUS N56 este una de tip unibody, tastatura și touchpad-ul sunt integrate într-o singură bucată de aluminiu cu textură fină. Construcția unei astfel de carcase durează până la 3 ore.

           Grila difuzoarelor, cu un finisaj ondulat, creează un aspect exterior deosebit, menit să vină ca o completare firească a calității superioare a sunetului oferite, în timp ce capacul metalic foarte subțire și precis detaliat accentuează senzația de eleganță cu ajutorul logo-ului ASUS iluminat. Laptopul N56 este subțire, având o grosime de doar 32 mm, în condițiile în care integrează un processor quad-core, placă video performantă, camere mari de rezonanță și o unitate Blu-ray.

          Deține o tehnologie avansată a ecranului care crează unghiuri de vizualizare impresionante de 150 de grade, astfel încât imaginile full HD arată și mai bine, indiferent din ce direcție le-ai privi. Astfel ecranul pare că prinde viață, cu imagini de înaltă definiție care sunt mai clare, mai luminoase, mai detaliate și mult mai realiste. Așadar N56 primește o mare bilă albă pentru ecran pentru că a dispărut filtrul lucios ceea ce aduce cu o matrice IPS.

          Laptopurile vin cu tastaturi iluminate (opționale) și se poate lăuda cu o tastatură chiclet excelentă. Grilele difuzoarelor imită vizual undele sonore, fiind obținute printr-un procedeu minuțios ce implică gravare, ștanțare, hidroliză și finisare cu laser. Frumusețea este însoțită de durabilitate. Laptopurile N6 folosesc balamale turnate din aliaj de zinc, mărind calitatea și rezistența cu până la 150% față de notebook-urile clasice.

         Sunetul laptopului ASUS N56 este impecabil… noul laptop redă un sunet plin și energic grație tehnologiilor audio moștenite și îmbunătățite de la celebrul NX90. ASUS N56 vine la pachet cu un sub-woofer extern SonicMaster, oferind un bas cu o octavă mai jos și volumul mai puternic decât la alte notebook-uri. Calitatea sunetului este greu de egalat la alt gen de notebook.

Difuzoarele interne au incinte acustice mari, de la 30cc la 70cc. Amplificatorul este puternic, de 11 W, oferind sunetul la volum crescut fără distorsiuni. MaxxAudio 3 prelucrează profesional sunetul pentru îmbunătățirea vocii, a efectului surround și a basului.

           Și în plus modelele N6 dispun de hard diskuri de 1 terrabit cu 7200 rotații pe minut și o capacitate RAM de 16 GB DDR3. Ceea ce este huge! Laptopul N56 vine cu acumulatori de mare capacitate, 56 watt pe oră, cu 6 celule. Sistemul poate reporni din standby în doar 2 secunde, în funcție de InstantOn.

          Așadar ASUS N56 este un laptop multimedia de excepție, performanțele sale fiind greu de egalat.

      n56_left_open135_top

          În concluzie, ASUS, ne demonstrează că s-a străduit să ne ofere mai mult… nouă pasionaților de muzică și film. N56 îl declar model de top pentru industria muzicii. Într-o societate în care toată lumea cântă, acest gadget inteligent are puterea să schimbe o voce afonă într-o voce melodioasă care să reușească să spargă topurile muzicale. Avem n exemple în industrie cu cântăreți ale căror voci sunt sintetizate și aproape total schimbate pentru ca dintr-o persoană fără simț muzical să devină încă un star al momentului. Foarte puțini fac față unui concert live… în schimb play back-ul este la ordinea zilei.

           Muzica nu se mai crează din instrumente, ci în studiourile muzicale dotate cu laptopuri performante care să facă munca unei întregi orchestre și abia apoi când piesa este lansată și se bucură de succes, este adaptată și în forma live cu un band real în spate…

Eu una dacă aș fi muzicantă aș alege laptopul N56 marca ASUS pentru a-mi materializa arta muzicală… dar cum nu sunt și nici nu voi avea momentul meu de glorie în muzică, m-aș bucura de acest laptop pentru a face din el o enciclopedie electronică și aș profita de memoria lui pentru a stoca filme, muzică, documentare și cărți. Și sigur că acest laptop ar fi mai mult decât util în a-mi scrie bestseller-ul pe care mi l-am programat înainte de împlinirea vârstei de 30 de ani.

          ASUS N56 merită să fie deținut de un producător sau compozitor muzical de excepție dar și pe mâinile unui cinefil adevărat… totuși el este la îndemâna oricui și nu există guri care să contrazică valoarea incontestabilă a acestui laptop…

        ASUS N56 a fost ridicat la rang de arta!

Tema 3 de pe BlogWars.ro

22 de gânduri despre „ASUS N56 la rang de artă…

    • Stiu 🙂
      Asa este… dar ma regasesc mai mult in scris acum…
      Si oricum perspective am… spuneam ca mi-am gasit vocatia, aceea de psihopedagog, dar nu am numit-o in articol… iar scrisul este pentru sufletul meu 🙂

  1. Pingback: Mergem mai departe în BlogWars 2013 « Gabriel Ursan

  2. Pingback: Mergem mai departe în BlogWars 2013 | Gabriel Ursan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s