ASUS PadFone 2, un gadget autentic!

               Un prieten bun obișnuia să îmi spună: ”Alina, oamenii obișnuiesc să parvină, să mintă, să fure… pentru bunăstarea lor și a celor dragi. Uneori îi înțeleg și le găsesc scuze, dar când vine vorba de sentimente, ai avea impresia că sunt mai serioși. Nu umblă cu o marfă oarecare, sunt sentimente Dumnezeule! Și cu toate astea ei tot mint și parvin. Ideea este că ei nu au nimic de câștigat, doar ceilalți de pierdut…”. Această frază m-a bântuit mult timp… eu sunt o idealistă, niciodată nu am privit omul din prisma defectelor lui, întotdeauna i-am căutat calitățile și frumosul. Iubesc oamenii, dintotdeauna am făcut-o! Și de când mă știu am fost atrasă de ei, de frumusețea lor, de caraterul lor, de complexitatea și spontaneitatea lor… mi-a plăcut să îi studiez, să îi privesc, să le surprind emoțiile și să îi cunosc. Mă atrag atât de mult oamenii încât am ajuns să îi idealizez… Sunt o ființă pozitivă și oricât de greu mi-ar fi, sunt mereu deschisă către iubire, bunătate, fericire și ofer tuturor prezumția de nevinovăție și sinceritate. Nu cred în catalogări și tipare, așadar nu toți sunt la fel, nu toți oamenii trebuie să fie răi pentru ca mai târziu să fie buni.

                După ce prietenul meu mi-a tulburat oarecum credințele, am reușit să mă adun și să înțeleg că concepția mea despre oameni poate nu era cea mai corectă, dar sigur era cea care mă facea pe mine fericită și îmi dădea acea deschidere spre lumină și spre oameni.

Curând după discuția cu prietenul meu bun, a sosit vremea să facem lucrările de licență. Mi-era oarecum teamă, n-aș fi vrut să îmi pice o temă care să nu îmi placă, pentru că oricât ar fi psihologia de ofertantă, sunt ramuri care nu îmi plac și nu le-am simțit pe sufletul meu. Dar am avut noroc, mie mi s-a cuvenit să fac o lucrare despre ”Behaviorism”. M-am bucurat teribil, era punctul meu forte… ceea ce îmi plăcea mai mult. Behaviorismul este cunoscut și sub denumirea de comportamentism și are în vizor omul. Omul care este studiat din punct de vedere al comportamentului său, limbajul trupului, expresivitate, mimică, modalități de adaptare la condiția sa economică și socială dar și modul în care acesta face fața sentimentelor care îl încearcă și multe alte aspecte care pe mine, ca viitor psiholog, mă preocupau și îmi plăceau nespus. Pornind de la ideea de bază al acestui curent, am hotărât să îmi fac lucrarea de licență astfel încât să îi pot demonta și prietenului meu concepțiile despre om, nu doar să obțin o notă mare.

                Și cum poți face o astfel de lucrare reușită dacă nu aventurându-mă în sânul oamenilor, căutându-i și studiindu-i?! Vroiam să plec, undeva în mijlocul necunoscutului în dorința de a găsi acei indivizi unici. Vroiam să întâlnesc acei oameni care să fie forma solidă a sentimentelor lor. Eram în căutarea sentimentelor primare și anume bucurie, tristețe, mânie, frică și dragoste. Vroiam să cunosc oameni din toate condițiile sociale, de toate etniile și vârstele, cu diferite tipuri de personalitate, cu temperamentele lor specifice care să reflecte într-u totul latura lor umană. Doar așa lucrarea mea ar fi devenit una complexă.

               Dar ca să plec în lume și să găsesc acesti oameni, ar fi trebuit să am un echipament performant care să mă ajute să înlesnesc lucrarea. Aș fi avut nevoie de un laptop, stick-uri de memorie, de un aparat foto cu rezoluție foarte bună și de un telefon cu o baterie care să țină mult timp pentru a lua legătura cu familia. Dar eu sunt o mignonă foarte comodă, niciodată nu îmi place să plec la drum cu multe bagaje la mine, niciodată nu îmi place să car după mine multe obiecte, mi-e urât să trag de greutate și mi-e urât să mă încurc în tot felul de gadgeturi. Aveam nevoie de un singur produs care să întrunească toate funcțiile unui laptop, telefon și aparat foto digital… și sincer?! Greu de găsit așa ceva. Dar pentru ca aventura mea să nu se încheie înaintea de a o începe, trebuia să îmi întind tentaculele și să găsesc ceea ce aveam nevoie pentru ca nimic să nu stea în calea realizărilor mele. Așa că mi-am întins antenele și am găsit. Un prieten mi-a împrumutat pentru două săptămâni, cât aș fi fost eu plecată, noul ASUS PadFone 2. Nici nu auzisem până atunci de existența unui astfel de gadget minune așa că am dat un search pe google să văd cu ce se mănâncă înainte să pornesc la drum cu el. Și cum poate nici voi nu știți ce este ASUS PadFone 2, am să vă lămuresc imediat cu informațiile prețioase găsite de mine.

 asus padfone

          Noul ASUS PadFone 2 este combinația de succes dintre un telefon super inteligent cu Android și o tabletă cu sistem de andocare pentru mai multă flexibilitate. PadFone 2 constă într-un smartphone high-end quad-core, echipat cu LTE și o tabletă complet regândită. Acest produs ASUS, PadFone 2 valorifică din plin potențialul unui telefon inteligent Android cu ecran de 4.7 inchi și specificații de vârf. Smartphone-ul se cuplează cu PadFone 2 Station devenind o tabletă de 10.1 inchi, ușoară și complet echipată. Aplicațiile sunt optimizate perfect pentru a opera atât în modul tabletă cât și în modul telefon, tranziția dintre cele două ecrane fiind instantanee.

 asus_padfone_2_08

         ASUS PadFone 2 are o greutate totală de doar 649 de grame… este o combinație ultra-subțire și ușoară, la doar 9 mm și 135 de grame pentru PadFone 2 și respectiv 514 grame pentru PadFone 2 Station. Este uimitor cum greutatea combinată dintre cele două, care necesită o singură acțiune de cuplare, este mai mică decât a majorității tabletelor de pe piață.

ASUS PadFone 2 oferă un timp foarte lung de convorbire în rețeaua 3G, de până la 16 ore… și 13 ore de browsing Wi-Fi, cu ajutorul bateriei de 2.140 mAh cu care este echipat acest gadget excepțional. De asemenea se poate extinde durata de viață a bateriei până la 36 de ore prin conectarea la PadFone 2 Station. Bateria internă din PadFone 2 Station are o capacitate suficientă pentru a reîncărca telefonul de trei ori.

 asus_padfone_2_31

         Procesorul Qualcomm Snapdragon quad-core la 1.5 GHz și cei 2GB memorie RAM asigură o perfomanță incredibilă pentru PadFone 2 atât în modul telefon cât și în modul tabletă. Noul ecran Super IPS+ are o diagonală de 4.7 inchi și rezoluție HD 1280×720. Acesta este protejat de sticla Corning® Fit Glass rezistentă la zgârieturi și oferă imagini detaliate, culori precise, unghiuri de vizualizare ultra-largi și luminozitate de 550 cd/mp pentru o vizibilitate bună în lumina solară. O nouă cameră de 13 megapixeli, de înaltă performanță, captează fără întârziere imagini detaliate. În modul rafală pot fi preluate 100 de cadre la viteza de 6 cadre pe secundă. Camera poate fotografia în timp ce întegistrează clipuri 1080p HD la 30 fps sau 720p HD la 60ps. Performanțele fotografierii în lumină slabă au fost de asemenea îmbunătățite prin diafragma f/2.4 și procesor de imagine dedicat. Atât PadFone 2 cât și PadFone 2 Station redau un sunet fidel grație tehnologiei ASUS SonicMaster și a reglajelor audio făcute de Waves, câștigător al Technical GRAMMY Award®.

 camera_60fps             Cu capacități de până la 64 GB și 50 GB în ASUS WebStorage, care este gratuit pentru primii doi ani, PadFone 2 oferă multiple posibiltăți de stocare a datelor, memoria lui PadFone 2 fiind utilizată și de PadFone 2 Station atunci când cele două sunt conectate. Suportul NFC le permite utilizatorilor să partajeze paginile web, contactele și recomandările Play Store cu alți utilizatori. Partajarea datelor între telefon și tabletă înseamnă că un singur abonament de date este suficient pentru ambele dispozitive, iar suportul pentru SC-HSPA+ 42Mbit/s și LTE 100Mbit/s este disponibil pentru browsing și download rapid.

 p_1

         Aplicația SuperNote, ce suportă un număr mare de limbi de circulație internațională, convertește instantaneu notițele scrise de mână în text editabil. De asemenea, aplicația Instant Translation traduce orice cuvânt, frază sau propoziție dintr-un email, o pagină web sau o aplicație printr-o simplă atingere a ecranului fără a fi necesar un soft suplimentar. Găsim de asemenea pentru această minune a tehnologiei și accesorii inovative. ASUS PadFone 2 are ca accesoriu o soluție de protecție elegantă care este dotată cu un buzunar pentru cartelele SIM și o lavetă de curățare, iar poziția ei poate fi modificată cu ușurință pentru a beneficia de o poziție optimă pentru citire/scriere.

           Asemenea lui Diogene care bântuia ziua-n amiaza mare prin piață cu o lampă aprinsă în mână în căutarea unui om, așa și eu, cu trei haine într-un rucsac și cu ASUS PadFone 2 în mână am plecat în aventura vieții mele în căutarea acelor oameni autentici care să îmi bucure sufletul. Și am găsit în drumul meu oameni remarcabili, am surprins bucuria și fericirea autentică în sânul unei familii modeste de la țară; am descoperit tristețea pură pe chipul unei bătrâne care își plângea feciorul răpus de boală; am descoperit mânia autentică în atitudinea unui bărbat înșelat; frica n-a fost nicicând mai prezentă decât pe chipul acelui copil întâlnit de mine, terorizat de gândul că mama lui, o femeie ușoară, îl va abandona; iar dragostea, dragostea am întâlnit-o la tot pasul, lucru care m-a bucurat nespus… lumea se iubește în ciuda răutăților pe care ei și le fac unii altora. M-am cutremurat când am dat piept cu sărăcia din anumite zone; și nu mi-a venit să cred când am intrat în case de familii înstărite câtă risipă puteau face. Am descoperit înțelepciunea, sfințenia, dar și răutatea din oameni. Am înțeles că sentimentele unui om nu țin de etnie, sex sau religie… binele și rău este în fiecare dintre noi. Iar comportamentul omului și modul său de adaptare în fața vieții și a obstacolelor este direct proporțională cu educația primită de acasă, cu valorile insuflate acasă și mai apoi la școală. Și am înțeles că nu studiile te valorifică ca om ci încărcătura afectivă cu care ai fost înzestrat. Omul și comportamentul său este unic și trebuie luat ca atare, ajutat, iubit, înțeles; doar așa vom avea parte de acele schimbări majore în bine la care ne așteptăm cu toții în viitorul apropiat. Doar când vom învăța să ne înțelegem și să ne tolerăm și să interpretăm comportamentul celuilalt vom găsi cheia liniștii, a compasiunii, a comunicării și a comuniunii cu celălalt.

          Și sinceră să fiu nu aș fi reușit să realizez lucrarea mea și să înțeleg aceste taine a omului fără noul ASUS PadFone 2, care mi-a fost un ajutor de nădejde. Ziua comunicam cu oamenii, îi fotografiam, îi filmam, îi înregistram, îi urmăream în mediul lor natural… seara în camerele de hotel în singurătatea absolută de care mă bucuram din plin scriam și citeam; puneam cap la cap ideile astfel încât să întocmesc o lucrare redutabilă. Am ținut legătura cu familia și apropiații pe tot parcursul călătoriei mele atât prin telefon cât și pe rețelele de socializare, ASUS PadFone 2 nu m-a dezamăgit niciodată. Memoria lui de invidiat a reușit să stocheze sute de fișiere cu filmări, fotografii, zeci de pagini în care notam tot ce vedeam și simțeam în oamenii pe care îi întâlneam; ba chiar seara răsfoiam tratate de psihologie găsite pe internet, astfel încât să reușesc să înțeleg mult mai bine aventura mea. Mi s-a întâmplat ca seara să nu mă ia somnul fiind copleșită de gânduri și de amintirea celor văzute, dar ASUS PadFone 2 a fost ca un somnifer miraculos. Mi-am făcut un playlist cu melodiile care să îmi limpezească mintea și le lăsam așa să ruleze una după cealaltă până reușeam să adorm. Dimineața mă trezeam cu poftă de viață, liniștită, odihnită și cu bateriile încărcate să o iau de la capăt. ASUS PadFone 2 a reușit să făcă treaba unui laptop, telefon, aparat foto și stick de nu știu câți giga, fără nicio marjă de eroare, fără măcar să mă lovesc de o piedica care să mă încurce în realizarea lucrării mele. Și fără să mă obosesc și să stau cu grija a nu știu câtor gadgeturi; și fiecare aparat în parte necesită încărcare și mult mai puțin timp de utilizare, dar nu și ASUS PadFone 2, el rezistă mult mai mult.

           Două săptămâni au trecut rapid, ajunsă acasă am pus toate datele cap la cap, am scos lucrarea la imprimantă și am prezentat-o la facultate. Nota a fost maximă, dar satisfacția a întrecut cu mult limita normalului, ASUS PadFone 2 m-a ajutat într-un mod pe care nimeni nu îl va înțelege vreodată… m-a îmbogățit spiritual. ASUS PadFone 2 nu este doar o aparatură, acesta dă viață emoțiilor, încarnează efemerul, dă culoare mediului înconjurător. Fără ASUS PadFone 2 sunt absolut convinsă că lucrarea mea de licență nu ar fi fost la fel de reușită.

          ASUS PadFone 2 este un geniu al tehnologiei… oricine îl folosește, indiferent care îi este scopul, noul PadFone 2 are capacitatea să mulțumească și cele mai ambițioase gusturi, are puterea să dea viața… tu ești cel care îl deține, el este unealta creației tale. Îți poți aduce aportul în viața materială cu noul ASUS PadFone 2, poți face cu el tot ce dorești. Depinde de fiecare dintre noi cum vrem să îl folosim…

Pentru Tema 4,  BlogWars.ro…

19 gânduri despre „ASUS PadFone 2, un gadget autentic!

  1. Știi care e chestia? Eu îi văd întâi defectele. Detaliile care fac un întreg (am ochiul format), ca să zic așa. Numai conștientizându-i defectele pot să trec de ele și să văd the true colors. 🙂

  2. Deci behaviorismul pana la urma este de fapt studiul emotiilor… de bucurie, tristete, entuziasm… Sunt de acord ca tehnologia faciliteaza in primul rand transmiterea emotiilor, proiectarea lor catre ceilalti, dar intr-adevar faciliteaza si aparitia lor. Nu atat de bine pe cat le faciliteaza aparitia interactiunile dintre oameni, si respectiv substraturile acestora Bafta!

  3. Pingback: BLOGWARS 3 – TEMA 4 – CLASAMENT || blogwars

  4. Pingback: Locul 1 în etapa cu numărul 4 din BlogWars 2013 « Gabriel Ursan

  5. Pingback: Locul 1 în etapa cu numărul 4 din BlogWars 2013 | Gabriel Ursan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s