Laptopurile ASUS din seria K, pentru oamenii speciali!

             A sosit timpul pentru ce-a de-a 5 a temă BLOGWARS, marele război între bloguri unde cei mai iscusiți bloggeri se întrec în scris cu articole care mai de care mai ingenioase și mai captivante.  Temele sunt întotdeauna altfel, dar au ceva în comun, brandul ASUS, tehnologia ASUS. Această săptămână avem sarcina de a prezenta cât mai atractiv laptopurile ASUS, seria K. Și cum aș putea descrie mai bine laptopurile ASUS din seria K?! Păi este simplu, performanță, eleganță și tehnologie. Ce poate fi mai convingător de atât?!

            În general, marile firme care gândesc, înfăptuiesc și comercializează laptopuri au în vedere oamenii activi, oamenii sănătoși, oamenii de afacere, oameni care își stăpânesc prezentul și fac ceva cu viața lor. Bineînțeles că aceste laptopuri nu ajung doar în posesia oamenilor cu funcții înalte, care lucrează în domenii de top; ajung deasemenea și în casele omului obișnuit, în mâinile tinerilor de rând care își folosesc gadgeturile mai mult pentru rețelele de socializare, pentru jocuri sau ca o modalitate de distracție… nu neapărat ca pe un obiect care să îl ajute în carieră.

            Laptopurile ASUS din seria K au îmbinat tehnologiile de ultimă oră cu design modern, cu linii fluide și un aspect estetic de invidiat. Carcasele din aluminiu cu finisaje concentrice conferă o patină specifică procesoarelor de lux cu influență retro industriale. La prima vedere toate bune și frumoase, laptopurile ASUS din seria K cu aspectul lor elegant și stilat sunt ideale pentru business people… daaar intrând mai adânc în specificațiile și în inima acestor laptopuri vom descoperi calități care ne vor demonstra că sunt cu adevărat deosebite. De ce?!

 ASUS-K1

            Mie personal, aceste laptopuri mi se par perfecte nu doar pentru business man-ul de azi, sau pentru tânărul în vervă al societății noastre ci și pentru persoanele cu handicap, cu nevoi speciale care au nevoie de laptopuri la fel de deosebite ca și ei. Cred cu tărie că laptopurile ASUS din seria K se adresează cu succes acelori tineri cu dizabilități fizice, cu pareze care le afectează nu doar picioarele ci și mâinile. De când lumea și pământul persoana cu handicap a luptat pentru o viață cât mai aproape de normal, astfel încât să păcălească propria condiție și să realizeze fapte care să îl ducă cât mai aproape de condiția unui individ normal. Gândiți-vă că orice om cu handicap fizic și cu un psihic sănătos este o persoană cu nevoi, vise, dorințe și aspirații la fel cum am și eu și tu. El întotdeauna va căuta să atingă normalul și ordinarul la care râvnește cu atâta ardoare. Este greu să fii altfel, este greu să ai nevoie în permanență de ajutor și să nu poți face tot ceea ce îți dorești. Gândiți-vă că un ins paralizat atât cu picioarele cât și cu mâinile nu va putea face aproape nimic. Fiind în scaun cu rotile dar având forță în mâini, este altceva, persoana poate duce o viață cât de cât independentă. Însă când și mâinele sunt afectate, atunci situația este cu mult mai grea.

          Orice persoană cu handicap vrea să se simtă util, să facă ceva, să câștige un ban cinstit și să facă o carieră. Nu doar pentru bani cât pentru mulțumirea sufletească de a face ceva, de a te simți folositor. Toți își doresc asta, dar foarte puțin și reușesc. De aceea majoritatea tinerilor cu handicap se îndreaptă spre meserii care să le poată asigura traiul decent și mai ales să poată practica de acasă. Sunt numeroase meserii care se pot face din căminul propriu dacă găsești un angajator care să creadă în tine ca om, în capacitatea ta și inteligența ta, care să nu țină neapărat cont de condiția fizică.

 K56_ov1

         Așadar laptopurile ASUS din seria K le consider excelente pentru tinerii cu nevoi speciale care vor să își depășească condiția, muncind chiar de acasă. Unei persoane cu nevoi speciale îi trebuie un laptop nu doar inteligent dar și rezistent. Un laptop care să facă față eventualelor accidente, pentru că neavând o mobilitate și o precizie perfectă a mâinilor este foarte probabil să scapi un notebook din mână, de aceea laptopul trebuie să fie rezistent la căzături și zgârieturi. Dintr-un material durabil, foarte bun, flexibil și ușor. Iar laptopurile ASUS din seria K sunt îmbrăcate într-un aliaj din aluminiu și are o greutate de doar 2.6 kilograme. Un om cu handicap, neavând alte ocupații este foarte probabil să își petreacă mare parte din cele 24 de ore ale unei zile în compania laptopului, lucrând sau doar căutând o modalitate de a-și petrece timpul. Un laptop desăvârșit este cel care are un sistem de răcire foarte bun, cu o baterie care să reziste mult mai mult, pentru că astfel tânărul să nu fie nevoit să îl închidă la interval de câteva ore pentru a se răci. Mâinile fiind afectate, interacțiunea cu touchpad-ul este dificilă, este important să nu o ia razna cursorul la orice atingere neintenționată. Sunt mulți factori care trebuiesc îndepliniți pentru ca un tânăr cu handicap să se bucure de un astfel de laptop…  dar laptopurile ASUS din seria K le îndeplinește cu succes, mulțumind gama cea mai pretențioasă de oameni, pe cei cu handicap. De ce pretențioși?! Pentru că ei nu pot folosi orice gadget… au nevoie de unul pe măsura nevoilor lor.

Dar ASUS a redefinit seria K și a îmbunătățit-o pentru a ține pasul cu exigențele din ce în ce mai mari ale utilizatorilor.

        Aspectul estetic al laptopurilor din seria K este completat de platforme puternice și tehnologii avansate ce oferă utilizatorului toate instrumentele necesare pentru a lucra în cele mai bune condiții. ASUS a dezvoltat tehnologia IceCool, plasând componentele care degajă căldură departe de utilizator, palm rest-ul fiind menținut la o temperatură joasă. Ventilatoarele și heat pipe-urile IceCool răcesc notebook-urile din seria K atunci când sunt utilizate, iar temperatura palm rest-ului rămâne sub cea a corpului uman. Tehnologia IceCool elimină efectiv senzația neplăcută întâlnită pe notebook-urile standard în timpul utilizărilor prelungite, lucru extraordinar… dacă pe mine care sunt sănătoasă mă frigeau degetele când notbook-ul se încingea, gândiți-vă ce senzație neplăcută ar fi pentru o mână cu o sensibilitate cu mult mai mare decât a noastră, a oamenilor normali.

 ASUS-K

         Tastarura de tip Chiclet este ergonomică și nu reține praful. Alt plus pentru laptopurile ASUS din seria indiferent  dacă tânărul iese sau nu din casă cu laptopul său, praful tot se așează, iar el poate nu are îndemânarea necesară ca la o perioadă de timp să migălească și să curețe fiecare tastă. Seria K integrează tehnologia ASUS Palm Proof, care detectează atingerile neintenționate ale touchpad-ului prevenind mișcarea cursorului, alături de tastatura “chiclet”, laureată IF, cu taste largi și un bun răspuns tactil. Bazându-se pe acestea, noul notebook-ul este ideal pentru utilizatorii obișnuiți să tasteze rapid sau din contră, pentru cei care tasteză ceva mai greu, care nu au o mare precizie.

          Hardware-ul performant poate fi pus în valoare doar cu ajutorul unui software inteligent. Touchpad-ul noilor modele distinge diferența dintre contactul cu palma și cel cu degetul pentru a preveni mișcarea cursorului în timpul tastării. Utilizatorul nu mai pierde focusul iar documentul poate fi redactat în continuare indiferent de stilul de scris.

 K55-2

           Fiecare laptop din seria K prezintă propriile avantaje ce se potrivesc diverselor tipuri de utilizatori. Dacă modelul K53SV beneficiază de procesoare Intel Core și de grafică NVIDIA GT 540M cu memorie video de DDR3 de până la 2 GB, modelul K56CM este disponibil cu procesoare Core i7 3517U, până la 8 GB memorie RAM și grafică NVIDIA GeForce GT 635M cu 2 GB memorie video DDR3. Prin aceste dotări, portabilele oferă o experiență de operare accelerată și performanțe mai bune în multitasking, multimedia și jocuri. ASUS a urmărit să ofere consumatorilor performanțe grafice superioare. Un lucru apreciat de utilizatorii de laptopuri ASUS este reprezentat de hard disk-urile ce ajung până la un 1 TB ceea ce este fantastic de mult, aș numi-o o binecuvântare.

          Pornirea laptopului nu mai este o activitate plictisitoare, consumatoare de timp. Datorită tehnologiei ASUS Super Hybrid Engine II, laptopurile ASUS repornesc din modul așteptare în doar 2 secunde, chiar și după o perioadă de până la 2 săptămâni. În plus, ASUS Super Hybrid Engine II securizează și salvează datele în mod automat, atunci când nivelul de încărcare al bateriei scade sub valoarea de 5%.

          ASUS a ales întotdeauna cele mai bune module de sunet de la producătorii cei mai renumiți. Fie că e vorba de difuzoarele Altec Lansing sau de sunetul SonicMaster, laptopurile din seria K se vor ridica la așteptările celor mai pretențioși utilizatori.

Laptopurile ASUS din seria K au un design special și le putem găsi în culori  exclusiviste, pe gustul oricărui utilizator.

 K53-Wallpaper-1024x604

         Consider laptopurile ASUS din seria K un ajutor de nădejde și o binecuvântare pentru persoanele aflate în suferință care vor să își depășească condiția. Gândiți-vă că persoanele cu handicap nu pot merge la teatru, nu pot merge la film, nu pot merge pe stadion, nu prea pot călători, nu pot face multe lucruri… cel puțin nu atunci când și mâinile îți sunt afectate de boală. Aceste persoane sunt născute cu un suflet sănătos într-un trup cu probleme, disfuncțional, dar cu dorințe și nevoi ca noi toți. De aceea un astfel de laptop poate lărgi orizonturile oricui. Indiferent că tânărul este pasionat de filme, de jocuri, de sport, de muzică, de literatură, îl interesează să cunoască țările lumi, sau vrea să facă o meserie de acasă, laptopurile ASUS din seria K este o binefacere pentru acel cineva cu nevoi speciale. Timpul nu va mai avea aceeași nuanță, psihicul își va găsi o ocupație și chiar poate deveni un membru de nădejde al unei firme, chiar dacă își face treaba de acasă. Oferta reprezentată de laptopurile din seria K este atât de variată, încât fiecare utilizator va putea să găsească un model care să i se potrivească ca o mânușă.

          Ca psiholog mă învârt în cercuri cu oameni cu handicap și am văzut ce aport benefic are un laptop deștept asupra unei persoane cu dizabilități. Nu doar că îl ajută să își câștige existența, dar un astfel de laptop este foarte apreciat și ca o modalitate de recuperare. Un om cu handicap tot forțându-se și motivându-se să lucreze la un astfel de laptop, din zi în zi se vor vedea îmbunătățiri a motricității mâinilor. Se vor vedea progresele. Excepțional, nu?!

 L-am cunoscut pe Mihai care deși paralizat de la gât în jos, lucrează de acasă ca specialist IT; Marta, dintr-un scaun cu rotile, este o femeia care a luptat mult cu condiția ei și acum este o scriitoare renumită; Ioana, deși paraplegică, este pasionată de astrologie, a făcut mai multe cursuri online și acum face astrograme de acasă și deține un site în care oferă consultații astrologice și numerologice; Cristi, țintuit tot într-un scaun cu rotile, a fost de mic atras de cifre, iar acum este un contabil care ține evidența mai multor firme chiar din apartamentul său, iar sănătatea lor fizică era vizibil îmbunătățită. Și exemplele pot continua, însă cred că v-am dat suficiente motive să înțelegeți că laptopurile ASUS din seria  K sunt utile nu doar pentru utilizatorii sănătoși, business, ci și pentru cei deosebiți cu nevoi speciale.

           Acești oameni cu handicap pot fi integrați în societate printr-un laptop, pot face o meserie, pot lega prietenii, își pot face un nume, pot ajuta pe alții cu experiențele lor, se pot face utili și nu vor mai aștepta la mila statului cu indemnizațiile lor mici. Laptopurile ASUS din seria K sunt o investiție pentru viitor, o investiție pentru toți cei care vor să se autodepășească intelectual, fizic dar și spiritual.

          Laptopurile ASUS din seria K sunt pentru tine! Alege un ultrabook de excepție! 

 Tema 5 de pe BlogWars.ro…

Anunțuri

10 gânduri despre „Laptopurile ASUS din seria K, pentru oamenii speciali!

  1. L-am „testat” ca sa zic asa, intr-un centru ASUS oficial in Iasi si pot sa spun ca e este un ultrabook(categoria) excelent! Sincer aceasta categorie mai tine piept in fata razboiului contra tabletelor! Felicitari in concursul „blog wars” , eu din pricina multor altor activitati nu mi-am mai gasit nici timp, nici inspiratie! Mult succes! :*

  2. Interesanta abordarea ta pentru acesta tema. Dupa primele randuri am crezut ca va fi vorba despre o prezentare de tipul avantaje si caracteristici, insa am descoperit o placuta prezentare expusa si din perspectiva beneficiilor.

    Multa bafta!

  3. Pingback: Mai departe în luptă! « Gabriel Ursan

  4. Pingback: Mai departe în luptă! | Gabriel Ursan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s