„Secretele Monarhilor” de Michael Farquhar…

        tn1_secretele_monarhilor 

         Secretele Monarhilor de Michael Farquhareste o carte absolut fascinantă… încă de când am primit-o mi s-a părut fabuloasă… de la coperți, hârtie, mirosul paginilor până la conținutul inedit care face din această carte o publicație cu adevărat specială.

          Michael Farquhar scriitor de renume și specialist în istorie a dezvăluit întregii lumi prin această carte secretele monarhilor care au stat la cârma Marii Britanii timp de 500 de ani. Pe baza scrierilor unor cronicari și diplomați ai vremii, adăugând și detaliile picante ale unor zvonuri neoficiale, a reușit să realizeze o capodoperă literară cu adevărat delicioasă. Această carte este mai mult decât captivantă, fără să vrei realizezi că nu o poți lăsa din mână. Cu toții am aflat la orele de istorie date importante legate de bătăliile acerbe pentru tron, realizările dar și eșecurile monarhilor. Această carte însă dezvăluie viața intimă a cârmuitorilor Angliei, acele lucruri care au stat în spatele ușilor închise, pe care nu le poți afla din cărțile de istorie.

Secretele Monarhilor cuprinde cele cinci mari dinastii ale Angliei:

·         Dinastia Tudorilor ai cărei regi și regine au fost Henric al VII-lea, Henric al VIII-lea, Eduard al VI-lea (Regele Copil), Maria I (Maria cea Sângeroasa), Elisabeta I (Regina Fecioară);

·         Dinastia Stuarților ai cărei monarhi au fost Iacob I (Regele Homosexual), Carol I, Carol II-lea (a cărui potență a fost renumită), Iacob al II-lea, Wilhelm al III-lea și Maria a II-a (suverani împreună), Ana a Marii Britanii;

·         Dinastia de Hanovra ai cărei regi și regine au fost George I (Rege tiran și libidinos), George al II-lea, George al III-lea (Regele Nebun), George al IV-lea, William al IV-lea, Victoria;

·         Dinastia Saxa-Coburg-Gotha până la Dinastia Windsor ai căror monarhi au fost Edward al VIII-lea, George al V-lea, George al VI-lea, Elisabeta a II-a care este și în prezent.

         Această carte dezvăluie 5 secole de istorie britanică aduncând în prim plan viețile personale ale regilor și reginelor, prinților și prințeselor. Intimități care de cele mai multe ori nu le-au adus cinste, ba din contră au sfidat logica integrității din plin.

         Secretele Monarhilor este o capodoperă savuroasă și autentică în care veți descoperi luptele însetate al monarhilor pentru tron, pentru putere; casniciile lor dezastruoase, căsătorii aranjate, infidelitățile acestora, copii din flori, sarcini false; persecuții între frați, regi afemeiați sau din contră homosexuali, regi incompetenți, nebuni sau prea ambițioși, scandaluri, crime, nedreptăți; părinți degenerați sau dezinteresați, amantlâcuri și chiar iubiri adevărate.

        Regi și regine care au cârmuit ani de-arândul un regat puternic și prestigios, care rareori au fost luați drept modele de comportament atât în viața privată cât și în cea publică.

Întreagul roman este un amestec de tragedie, comedie, povești amoroase și suspans, stângăcii și incompetențe, care fac din cartea Secretele Monarhilor o capodoperăă incontestabil de valoroasă și de spectaculoasă.

        Mi-a plăcut în mod deosebit, este o carte care nu are nevoie de nicio descriere, încă din cuprins îți dai seama că vei afla lucruri despre care vei vorbi mult timp, nu doar adevărurile istorice dar și secretele care au stat în spatele unor regi și regine de succes.

 

 

Vă recomand cu căldură Secretele Monarhilor, cu siguranță veți fi uluiți de deliciile acestei cărți. Pentru achiziționarea acestei cărți, click aici, Editura ALL!

 

 

Atenție!!!! Foarte important!!! Dacă această recenzie va acumula 15 comentarii, ROMSILVA va planta un copac! Așa că vă rog frumos, pentru plantarea unui copac, haideți să comentăm împreună… măcar 15 comentarii să acumulez.

 

 

Pentru Campania vALLuntar, ediția a doua… inițiată de Editura ALL.

Reclame

34 de gânduri despre „„Secretele Monarhilor” de Michael Farquhar…

  1. Atentie foarte important ! Mai degraba plantezi singur decat sa dormi linistit ca romsilva va planta un copac…normal ar fi fost ca si numai la un articol publicat online sa planteze un copac pentru ca ai facut economie de hartie si nu ai tiparit 🙂

  2. Dacă e despre regi şi regine, sigur o să-mi placă! Cărţile de acest fel se citesc pe nerăsuflate, mulţumesc mult pentru recomandare. Spor la plantat! 🙂

  3. Pingback: We’ve got…winners | 2likebutterflies's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s