Elegantine, despre artă

             Întotdeauna mi-a plăcut să cred despre mine că sunt o artistă, poate nu una desăvârșită în adevăratul sens al cuvântului dar măcar o aspirantă la statutul de artist. Simt cu toată ființa mea că sunt diferită, că în interiorul meu și-a găsit locașul cel mai sensibil suflet. Arta cere o sensibilitate anume, o deschidere spre frumos, o senzualitate sau din contră o excentricitate care să mă facă diferită de ceilalți oameni. Nu mă cred superioară, nicidecum, să fii artist nu înseamnă să fii superior, ci din contră să fii acel ins care să se distingă din mulțime prin capacitatea lui de a mulțumi și ferici pe cei din jur. Până la urmă artă înseamnă să împărtășești lumii din esența ta, din eul tău, din sufletul tău, să-i dezvălui intimitatea sentimentelor tale.

          Arta ar trebui practicată în mod dezinteresat, nu pentru amorul propriu ci din iubire pentru frumos și oameni. Lipsa artei cred că ar aduce un haos total. Arta în sine este iubire, frumusețe, lumină… și o găsim sub atâtea fețe. De la pictură, sculptură, muzică, film, teatru, modă, literatură, poezie, până la cele mai neobișnuite lucrări care nu și-au găsit încă un nume. Într-o lume în care toți suntem artiști arta tinde să nu mai fie atât de evidentă, însă ea există, este limbajul universal, toți suntem într-o mică sau mare măsură artiști. 

         Am cochetat cu pictura însă nu am reușit să mă ridic la standardul înalt pe care l-au stabilit mai marii pictori ai istoriei. În schimb fără muzică nu pot trăi, nu știu să o produc, însă știu să mă bucur de ea așa cum mă bucur de aerul prețios pe care îl respir cu fiecare por al ființei mele. Muzica este stropul de divinitate în viața noastră, este cel mai dulce cânt al inimii.

         Sunt artistă pentru că dețin arta literelor, arta exprimării în cuvinte, iubesc poezia și literatura, este modul meu de a evada spre lumi nebănuite. Este prilejul metafizic prin care pot atinge locuri pe care în lumea realității nu aș putea nicicând că o fac.

         Arta este un lux pentru că nu și-l poate permite oricine, în fond luxul este o calitate de prim rang, cei care au instaurat arta au dus-o până la apogeu, noi nu putem decât să aspirăm la titlul de artist și să luptăm pentru originalitatea care o dată cu timpul ne va făuri un loc în lumea artiștilor. Toți ne credem speciali, toți credem despre noi că suntem originali, dar oare câți realizează că suntem deja influențați de curentele anterioare?! Inevitabil avem în noi părți de artă deja instaurate și nu facem altceva decât să ne inspirăm. Să dobândim aceea dibăcie de a fi unici în arta noastră, de a fi  incomparabili, este realmente greu. Arta este o muncă și necesită curaj, fără curajul de a exprima ce simți și ce gândești nu este decât o încercare nereușită, o încercare timidă în lumea artiștilor. Arta trebuie să oglindească interiorul nostru… arta mai poate însemna și purificare, te lepezi de cele omenești. Prin artă realizezi metamorfoza în stropul lui Dumnezeu, te preschimbi în roua Edenului. 

           În schimb luxul nu poate fi o artă, luxul este somptuozitate, rafinament, extravaganță, dar nu trebuie neapărat să fie și artă. Luxul poate fi și exagerare, este interpretabil, în schimb arta nu va fi niciodată exagerare, este materializarea perfecțiunii și a divinității.

          Paul Gauguin spunea că: arta este ori plagiere, ori revoluție” și mare dreptate avea, poți fi un copiator al trecutului sau poți instaura o revoluție care să demonteze sau să dea un plus parametrilor care măsoară” noțiunea de artă, să extinzi inimaginabilul. În artă nu poți fi decât tu pentru a câștiga statutul de artist. Arta este o extindere a personalității, o întregire a omului… arta îți dă acea notă de particularitate inconfundabilă.

          Arta îmi dă curaj, mă însuflețește, mă completează și mă face să fiu mai sigură și mai legată de lume și natură…

         Să poți cuprinde toate înfățișările artei este mai greu decât ne-am putea imagina vreodată, însă astăzi există un loc care ne familiarizează cel mai bine cu toate înțelesurile artei. Elegantine este tărâmul care cuprinde toate fețele spectaculoase și rafinate ale artei, sub condeiul unor editori iscusiți, sub îndrumarea unui redactor-șef renumit, ne sunt ilustrate cu lux de amănunte toate formele de artă existente în prezent. Bunul gust și rafinamentul este la el acasă, Elegantine ne duce mai aproape de lumile neștiute ale frumosului, modei, ale picturii, muzicii, filmului, teatrului, arhitecturii și chiar ale gastronomiei. Dacă vrei să afli legătura între lux și artă atunci va trebui să urmărești publicațiile parfumate ale Elegantinei.

Elegantine este radiografia pieței de lux autohtone, analizează produsele şi serviciile premium din România prin analogie cu trendurile şi inovaţiile pe plan internaţional. Cititorul este invitat să guste din extravaganţele modei, să dobândească business know-how şi să se delecteze cu articole inspiraţionale. Urmând maximele chaneliene, Elegantine promovează opusul vulgarităţii şi nu neapărat al sărăciei.

Un om cult trebuie să cunoască părți din orice domeniu, urmărind Elegantine te vei accesoriza cu finețea de a observa arta, te ajută să o descoperi, să o înțelegi, să o simți și să o iubești. Chiar dacă nu am fost înzestrați cu harul artei, ar trebui măcar să facem totul pentru a cunoaște arta și pentru a ne bucura de ea. Arta este indispensabilă în viața omului, ne face mai buni, mai frumoși, mai desăvărșiți, mai receptivi și ne trezește simțurile. Arta e viață, arta e puls, arta e dragoste și vis, apogeu și chemare… 

        Elegantine este luxul privilegiat de a-ți însuși arta… Fii în pas cu lumea artei cu Elegantine!

  eglantine-200x200px   

Spring SuperBlog

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s