Sexul: sănătate, tinerețe și fericire

          captiva-bloc-sticla-senzuala-sexualitate-incitanta-ispititoare-nuduri-pasiune-dorinta

              În rândul bloggerilor este un subiect tabu… și anume sexul, contactul sexual, apropierea intimă dintre două persoane, care se iubesc sau nu, sau poate doar se plac. Deobicei bloggerul care se respectă evită acest subiect, de parcă ar fi ceva murdar sau prea rușinos. Ei bine eu nu văd lucrurile chiar așa, eu nu mă tem să scriu despre sex… sexul înseamnă sănătate, fericire și detensionare. Oamenii se împart deobicei în două categorii, cei care iubesc sexul și sunt dispuși oricând să o facă indiferent de probleme, necazuri sau oboseală; și persoanele pudice sau timide, care nu regăsesc o mare plăcere în contactul sexual. Sau îl consideră păcat sau nefolositor. Femeile sunt de cele mai multe ori cele care își pierd entuziasmul când vine vorba de sex. Dar să te abții de la a face sex, să nu vrei, să nu îți placă, să eviți, atunci pot spune fără nicio îndoială că faci o mare, mare greșeală. Repet, sexul înseamnă sănătate!

             Beneficiile pe care sexul le aduc în viața noastră sunt atât de multe încât poate nici nu vă imaginați, dar sunteți pe cale să le aflați, pentru că am de gând să vi le dezvălui, să vi le spun fără menajamente pentru că poate așa veți învăța să acordați mai multă atenție sexului și să învățați să vă faceți timp pentru el. Sexul face bine fără doar și poate.

 • Sexul arde caloriile, uneori dă rezultate mai bune decât exercițiile făcute la sală. Și unde mai pui că un contact sexual făcut ca la carte nu te obosește, ba chiar te vitalizează și te face mai suplu și mai frumos. Sexul oferă omului o strălucire aparte…
 • Sexul elimină stresul și te face mai pozitiv. Ba chiar în cazul depresivilor atenuază simptomele depresiei și ajută la vindecare. Da, pentru că sexul eliberează hormonul fericirii, hormon care îți oferă o stare de bine, de calm, reglează insomniilor și îți dă o stare de liniște și echilibru interior. Și mai știți care este antidepresivul cel mai eficient și natural?! Sperma, sperma absorbită de organismul feminin va atenua depresia. Oricum în cazul depresivilor, aceștia nu mai sunt atrași de sex, sfatul meu este să nu îl mai evitați, vă face bine!
 • Sexul ameliorează durerea sau chiar o elimină cu eficiență. Dacă faceți partea din categoria celor care evită să ia calmante în cazul unor dureri mai mari sau mai mici, trebuie să știți că orgasmul este un analgezic foarte puternic și are putere să oprească dureri de cap, dureri osoase, aproape orice durere trupească. Adevărat că atunci când te doare ceva numai de sex nu ai chef, însă edorfinele, care se aseamănă ca efect cu morfina, eliberate în timpul orgasmului calmează durerile pentru o bună perioadă de timp.
 • Sexul sporește fericirea, ajută la uitarea problemelor sau din contră oferă minții o claritate benefică care va ajuta la găsirea unor soluții de salvare. Eliberându-te de stres prin orgasm ajungi să simți o pace interioară, o claritate care te va face să înțelegi că lucrurile nu sunt atât de negre cum crezi tu. Decât să te stresezi și mai mult mai bine ia o pauză de la griji, implică-te într-un contact sexual și soluțiile vor începe să curgă întocmai cum orgasmul explodează prin venele tale.
 • Sexul îmbunătățește intimitatea în cuplu. Sexul este important într-o relație, deși sexul nu este temelia unei căsătorii, el este totuși foarte important. Când intimitatea nu mai este aceeași, iubirea ori începe să se stingă ori se transformă în prietenie sau obișnuință. De ce să nu menții iubirea vie și pasiunea înflăcărată când o poți face acordându-i partenerei sau partenerului tău atenția, afecțiunea și orgasmul de care are atâta nevoie. Sexul menține iubirea vie!
 • Sexul modelează silueta, o tonifiază dar întreține și sănătatea cardiovasculară. Dacă îți place un sex mai sălbatic, cu multă mișcare, cu implicare totală, atunci fii sigur că dragostea îți va sculpta un trup de invidiat. Pierzi în greutate garantat, devii mai puternic fizic și mai flexibil. Sexul scade presiunea arterială și sporește sănătatea inimii, reducând riscul de infarct, ba chiar previne și atacurile celebrale.
 • Sexul protejează împotriva răcelii. Sexul stimulează și anticorpii care protejează organismul împotriva gripei și a răcelii și întărește sistemul imunitar.
 • Sexul sporește simțurile. Întotdeauna după o partidă de sex simțul olfactiv și gustativ se intensifică. Mirosul devine mai fin, gustul parcă este mai intensificat și îți dă o stare care te face să te simți mai aproape de divinitate.
 • Sexul luptă împotriva cancerului! Seleniul care este un ingredient al spermei care luptă împotriva cancerului ovarian dar și cancerul la sân. Statistic vorbind femeile care fac mai mult sex, șansele de a se îmbolnăvi de cancer mamar este mult mai scăzut. Și în plus sexul întărește mușchii pelvieni și oferă femeii un control al vezicii urinare mult mai bun. La bărbați însă, reduce cancerul de prostată. Dacă un bărbat tânăr între 20 și 30 de ani face sex și ejaculează de cinci ori pe săptămână, reduce cu până la 30% cancerul de prostată. Pentru bărbații trecuți de prima tinerețe, 20 de orgasme pe lună scade riscul cancerului. Dar vă dați seama cât trebuie să ”muncim” pentru a fi siguri că nu ne vom îmbolnăvi niciodată de cancer?! 🙂
 • Sexul crește libidoul. O femeie care face sex des va fi din ce în ce mai stârnită și mai dornică să facă sex… ea va deveni mult mai deschisă în acest sens. Vorba aceea, pofta vine mâncând. Sexul reglează ciclul menstrual și le face mai fertile, ba chiar pregătește femeile astfel încât să poată naște natural. Așadar cu cât faci mai mult sex ca femeie cu atât ai șanse mai mari să naști natural, decât prin cezariană.
 • Sexul conferă încredere de sine. O bună sincronizare în pat cu partenerul, contactele sexuale dese și pătimașe te fac să te simți bine în pielea ta, te simți încrezător în propria sexualitate și astfel stima de sine ajunge la cote maxime. Această încredere, pe lângă faptul că ne va face să ne simțim mai sexy și mai frumoși, ne face și mai îndrăzneți și mai dezinhibați în ceea ce privesc dorințele noastre, sexuale și nu numai.
 • Sexul vindecă inimi și răni. Se spune că un cui scoate alt cui. Uneori după o relație eșuată căutăm să umplem golul cu niște parteneri de tranziție de care ajungem să ne îndrăgostim sau nu. Cert este că sexul te ajută să uiți o dragoste pierdută, te ajută să vezi partea benefică a despărțirii. Deasemenea sexul vindecă răni fizice, oxitocina ajută rănile să se vindece mai repede.
 • Sexul ne face longevivi. Păi dacă tot facem sex mai des și ne menținem sănătatea este absolut normal că vom trăi și mai mult. Sexul este un fel de fântână a tinereții, ne menține tineri și vitali.
 • Sexul ridică moralul. Făcând sex devenim bine dispuși, moralul se menține ridicat și este și cel mai bun leac natural împotriva lipsei de chef.

Per total sexul este ceea ce noi numim secretul vieții și al fericirii. Vedeți bine că ajută atât sănătatea fizică cât și pe cea psihică și spirituală. Sexul nu este doar metodă de procreere, este fericire, deconectare, relaxare, evadare, fantezie, iubire, pasiune, afecțiune și tinerețe. Tinerețe fără bătrânețe, sex mult și sănătate sigură!

 cuplu-pat-640x426

Articol scris de Gheorghe Alina

14 gânduri despre „Sexul: sănătate, tinerețe și fericire

 1. Fie ce-o fi dar eu sunt intru totul de acord cu tine si bineinteles cu cei care au cercetat aspectele si beneficiile sexului. Si cum vreau sa uit de stres si nu prea vreau sa ma imbolnavesc , urmez cu tarie si convingere indicatiile de mai sus.

 2. e pe bune , sau trebuie sa aplic aceasta metoda de vindecare pentru a fi sigur , nu de alta , dar eu mi-s cam retinut ….

 3. Sunt intru totul de acord cu tine. Totusi nu vad motivul pentru care un blogger s-ar feri sa vorbeasca despre latura sentimentala/sexuala. Nu este nevoie sa divulge viata lui ci doar sa discute despre unele chestii. Nu voi intelege partea asta desi am mai auzit-o de la un alt blogger care chiar se respecta. Dar acelasi lucru i l-am zis si lui!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s