Pitici dar Voinici

          Piticii noștri întotdeauna sunt voinici, însă blogul Antoanetei, Pitici dar Voinici, reflectă cu adevărat o lume a unor copii nu doar voinici, ci și foarte inteligenți. Inițial am crezut că blogul este imaginea unei grădinițe, nici prin gând nu îmi trecea că ar putea fi al unei mămici foarte dedicate propriilor săi copii, Daria și Andrei. Primul lucru care mi-a venit în minte când i-am aflat numele autoarei Pitici dar Voinici, Antoaneta Smaranda, m-a dus cu gândul la o lume de basm. Antoaneta Maria, regina curajoasă a Franței, cea care a dat naștere „delfinului pierdut”. Și Smaranda, care vine de la smarald, minunata piatră prețioasă, strălucitoare, transparentă, de culoare verde. Antoaneta Smaranda pot spune că își poartă cu mândrie numele și o reprezintă întru totul, ea are un aer aristocrat datorită spiritului său de luptătoare, datorită însetării pentru studiu, dar și pentru că ea susține cauze umanitare și este implicată în protecția copilului pe internet. Aici mă refer la o aristocrație modernă, nu neapărat ca pătură socială, ci ca spirit și personalitate. Ea într-adevăr este transparentă și strălucitoare, articolele ei sunt deopotrivă clare dar înălțătoare, ajutătoare, pentru că blogul este practic sub forma unui ghid pentru toate mamele care vor să își crească copii frumos, care vor să facă din ei niște viitor adulți de toată isprava. Bine, este prematur să ne gândim la „pitici” ca la niște adulți, dar copilul se formează de mic, deprinderile lui, pasiunile lui și poate și vocația lui poate fi descoperită din copilărie și o dată descoperite aceste calități, ele trebuiesc fructificate și dezvoltate. Iar verdele smaraldului înseamnă renaștere, verdele fiind culoarea sănătății, a renașterii, a noului și a speranței.

         Pitici dar Voinici a luat naștere în momentul când a venit pe lume Daria, fetița Antoanetei, și a fost conceput inițial ca o continuare a jurnalului pe care ea l-a ținut pe toată durata sarcinii. Blogul are menirea de a explica cât mai bine ce jocuri, ce activități și proiecte le săvârșește ea împreună cu copilașii săi, pentru ca atunci când ei vor crește, să descopere o altfel de lume, practic să-și amintească și să revadă ei, întreaga lor copilărie. Și astfel, la maturitate să se poată întoarce oricând în timp. Adevărul este că are niște copii minunați, însetați de cunoaștere, pe care a știut să îi educe și să le capteze atenția prin niște activități care deși aparent par o joacă, sunt mai mult decât educative. Și astfel Daria și Andrei, învață inevitabil și foarte ușor multe lucruri. Practic ceea ce ea lucrează cu copii ei este o terapie foarte complexă, terapii pentru care psihopedagogii sunt plătiți. Copii învață prin joc, prin cântece, prin desen, prin comunicare, și astfel Antoaneta îi pregătește nu doar pentru grădiniță și scoală, ci și pentru viață. Îi învață să facă față provocărilor care se ivesc de-alungul vieții, să ia partea bună a lucrurilor, să știe să întoarcă în favoarea lor ceea ce destinul le oferă cu atâta dărnicie.

        Blogul este foarte complex și complet, tratează o sumedenie de subiecte, de la recenzii de cărți, recomandări de cărți pentru copii și părinți, recomandări de site-uri și de bloguri, până la rețete culinare, cauze umanitare, articole despre familie, sănătate, activități scolare și de învățat, cursuri, jocuri, tradiții, locuri de vizitat și multe, multe altele, informații care mai de care mai importante și mai captivante. Dar pentru că blogul are în revista sa numeroase domenii, Antoaneta a încercat să simplifice lucrurile pentru cititorii săi și astfel a implementat un sistem de articole prin care să ușureze pe cât posibil alegerile vizitatorilor săi. Luni, Antoaneta postează rețete culinare recomandate și testate chiar de către ea; marți ne recomandă cărți; miercuri și joi ne dezvăluie locuri frumoase, parcuri, locuri de joacă, muzee, cursuri și ateliere pentru copii; iar vineri sunt recomandate bloguri și site-uri interesante descoperite de ea, care au impresionat-o și care merită să fie promovate chiar pe blogul ei; iar sâmbătă și duminică, în limita timpului disponibil, Antoaneta continuă să ne surprindă cu alte articole captivante și educative.

            Pitici dar Voinici este creația Antoanetei, o creație venită din sufletul unei mame devotate, unei mari iubitoare de copii. Este un blog mai mult decât personal, este un proiect dus la rang de artă. Nu știu ce studii are Antoaneta, însă se vede clar că este o femeie foarte deșteaptă, un autodidact perfecționist, care vrea să facă din copii ei niște oameni adevărați, așa cum societatea are nevoie. Oameni drepți, inteligenți, studioși, cinstiți, cu principii și valori. Și astfel, împărtășindu-ne și nouă din educația pe care ea le-o oferă copiilor săi, cu multă pricepere, ea contribuie direct la o schimbare pe care noi o așteptăm de mult, aceea de a crea oameni și nu indivizi fără chip și fără rațiune. Antoaneta este un exemplu de implicare, iubire, muncă și putere.

              Pitici dar Voinici, mens sana in corpore sano.

logo-blog-11-300x300

Reclame

14 gânduri despre „Pitici dar Voinici

  1. Se multumeste pentru minunata recomandare facuta, in mare parte imi place acest blog dar numele nu se aseamana cu continutul. In rest chiar interesant, continut de calitate si foarte informativ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s