Maria de Marek Halter

             De curând am citit o carte minunată, o carte la limita dintre religie, filosofie și ezoterism, care mi-a ridicat numeroase semne de întrebare. Cartea se numește „Maria” și a fost scrisă de Marek Halter. Maria este cartea care ne-o înfățișează pe Maica Domnului, dinainte de a-l naște pe mântuitorul Iisus. Este povestea femeii Maria, a celei care luptă împotriva nedreptăților, a celei care ar face orice prin calea iubirii, a păcii și a înțelepciunii pentru a-l înlătura pe Irod de pe tronul Iudeei, cel care era subordonat Romei. Romanul relateaza o istorie diferită față de ceea ce știm noi din Biblie, unele personaje sunt cât se poate de diferite, ba chiar într-un mod surprinzător. Și tocmai de aceea cartea devine mai mult decât atractivă, pentru că ne arată o altă față a istorie, adevărată sau nu…

marek-halter_maria2-613x1024

          Marek Halter s-a născut în 1936 în Polonia. La cincisprezece ani în Franța a intrat în compania de pantomimă condusă de Marcel Marceau, apoi a fost primit la „Ecole nationale des beaux-arts” și a urmat cariera de pictor. Câțiva ani mai târziu, tot în Franța, a publicat numeroase articole militând împotriva rasismului și antisemitismului, intervenind de asemenea pe lângă diverși oameni de stat pentru respectarea drepturilor oamenilor și pentru pacea în Orientul Apropiat. În 1967 a fondat Comitetul Internațional de Negociere a Păcii în Orientul Apropiat, jucând un rol hotărâtor în organizarea primelor întâlniri oficiale între palestinieni și israelieni. După 1970 Marek Halter s-a dedicat scrisului și a continuat să semneze romane cu teme biblice legate de viața comunităților evreiești, care s-au bucurat de un succes internațional, dintre care amintim: Maria, Memoriile lui Abraham, Mesia, Misterele Ierusalimului, Trilogia Canaan, Lilah, Cabalistul din Praga și multe altele.

          Nu există om pe această lume care să nu cunoască numele Mariei, însă aproape toată omenire nu cunoaște adevărata poveste a Mariei, pentru că ceea ce aflăm din Evanghelii despre ea se rezumă doar la câteva versete eliptice, misterioase. Tot ce cunoaștem despre ea poate fi scris pe o mică hârtiuță, restul sunt întrebări fără răspuns care accentuează misterul din jurul Mariei. Romanul „Maria” de Marek Halter este povestea tinerei evreice de la originea creștinismului.

Continuarea recenziei aici!!!!

Reclame

12 gânduri despre „Maria de Marek Halter

  1. Alina, stii, mereu am dubiii in privinta scrierilor-reconstituiri, despre trecut.
    Iar din preocuparile filantropice ale autorului,inclin sa cred ca i-a atribuit Mariei, propriile framantari.
    Cu apreciere, mi-ai daruit o dimineata deosebita!
    Onu

  2. O stupiditate iudaică. Iudeii NU VOR SĂ RECUNOASCĂ ÎNVIEREA DOMNULUI! Nu cred în Iisus Hristos. Ei aşteaptă şi tot aştepată un Mesia pământesc ce va conduce ca un om politic pământul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s