Va veni sau nu un cutremur mare?!

            În ultimul timp Dumnezeu ne cam cutremură… nu știu ce se întâmplă, nu știu de ce fierbe în asemenea hal pământul dar cert este că se produc cutremure aproape zilnic. Norocul nostru este că sunt mici, că dacă ar fi mari… atunci chiar am avea o problemă. Se pare că zona Izvoarele din Galați s-a mai liniștit, dar acum „toarce” Vrancea. Mă întreb dacă există vreo legătură între cele două zone care emit cutremure… specialiștii spun că nu, dar totuși sunt de părere că nimic nu este întâmplător.
cutremur_40268500
          Inițial specialiștii au spus că este BINE dacă cutremurele sunt mici și dese și că nu avem de ce să ne îngrijorăm, că astfel se detensionează zona… acum de ceva timp, spun că este de RĂU și că aceste mici cutremure prevestesc unul de 7 grade pe scara Richter dacă nu chiar mai mare. Dumnezeu să îi înțeleagă, dar cred că nici ei nu știu la ce să ne așteptăm. Natura este prea imprevizibilă și cred sincer că nimeni nu ne poate preveni sau avertiza dacă va exista un cutremur aidoma celui din 1977. Că își dau ei cu părerea, cred că încearcă, dar nu cred că sunt siguri. Oricum nu-i a bună… ceva, ceva, tot se va întâmpla, dar sper să nu fie foarte grav, să nu fie un cutremur prea mare. Până acum am fost feriți, Dumnezeu parcă ne-a protejat… dar acum, cine știe?! Și uite că în momente din acestea până și cei mai neîncrezători se lasă pe mâna lui Dumnezeu… așa se întâmplă la frică, păcat totuși că numai când ne este teamă ne apropiem de El.
         Să-mi fie frică?! Nu prea mi-e frică… îmi păstrez groaza pentru momentul în care se va produce, și sper să reacționez bine. Așa prezicători peste noapte au mai fost, mulți au spus vrute și nevrute dar sunt de părere că nimeni nu va știi când și ce se va întâmpla. Știu că știința este știință, dar mai știu și că natura se dezlănțuie atunci când vrea ea. Iar câteva secunde înaintea impactului nu sunt deloc de ajuns. Pe la știri ne avertizează să ne luăm fluier, să avem lângă noi apă și alimente… dar parcă nu pot să mă culc la cap cu sacoșa de mâncare, ar însemna că mi-am pierdut speranța, ar însemna că sunt pierdută și astfel aș chema răul, inevitabilul. Mai bine sunt eu pozitivă și cred că Dumnezeu va avea grijă de noi, decât să stau cu drobul de sare deasupra capului. Deși știu că pozitivismul nu mi-ar putea salva viața, credința face minuni. Și sinceră să fiu nici măcar nu mă tem pentru viața mea, ci pentru a celor dragi mie. Cu mine… facă-se voia Sa… asta e. Cât am de trăit, atât trăiesc.
        Oricum eu sper să nu vină niciun cutremur colosal și mai sper să continuăm să trăim în tihnă ca și până acum. Totuși să fim mai buni n-ar strica… uneori parcă nici pământul nu ne mai rabdă de atâta răutate. Voi ce părere aveți, vine sau nu vine un cutremur mare?!
Anunțuri

8 gânduri despre „Va veni sau nu un cutremur mare?!

  1. nu vine iubita niciun cutremur mare! 🙂 uite, am sa public acusica pentru tine articolul meu despre cutremure ca sa te lamuresc mai mult! l-am scris pentru ziarul adevarul si acolo s-a publicat doar un fragment, alaturi de alte „spuneri” ale unor specialisti! pupici and keep calm!

  2. Eu nu stiu cum a fost la cutremurul din `77…nici macar mama nu mai tine minte… Insa sper sa nu se intample nimic rau! Ca sunt super fricoasa si nu stiu ce reactie as avea in caz de vine un cutremur mare! Doamne fereste de asa ceva!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s