Lacrimi și durere

 Descopera.ro        

          Ce e durerea în fond și de unde vine ea…? Suferim din diverse motive în viață, întemeiate sau nu, în funcție de propria sensibilitate. Lacrimile sunt umoarea durerii, nu a ochiului, ochiul nu este decât un mijloc prin care durerea iese la suprafață. Aparent banale, lacrimile sunt de fapt diamante. Atât de prețioase încât nu ar trebui să le vărsăm doar în momente de maximă intensitate, din motive întemeiate și dintr-o durere puternică… nicidecum la primul of sau piedică apărută.

          Adevărata durere vine din boală și din moarte. Boala strică trupul, îl face neputincios, și o dată cu el atrofiază și sufletul, făcându-l mai dureros ca niciodată. Atunci da, durerea este întemeiată, dar până și acea durere poate fi transforată în forță. O forță care să te facă să lupți și să răzbești. Până și granițele neputinței pot fi depășită cu multă voință. Apoi moartea, iarăși naște durere nemărginită și lacrimi. Greu te poți recupera după decesul cuiva drag, lacrimile curg și parcă tot nu reușesc să ușureze sufletul. Dar cu timpul, se așterne obișnuința, te împaci cu ideea, nu doare mai puțin, dar e mai ușor de suportat. Te resemnezi cu vreerea lui Dumnezeu, înveți să trăiești cu golul rămas și din când în când îi mai dai voie să se ivească, plângându-ți amarul.

         În rest, neîmplinirile, eșecurile, iubirile pierdute… aduc numai o brumă de durere ce se topește la prima rază de soare caldă de mai. Nu merită să suferi, nici să plângi, pentru o piedică sau o neîmplinire… n-a fost să fie, nu ți-a fost scris… de ce să-ți amărăști viața?! De ce să trăiești cu negura în suflet?! Când de fapt te poți reorienta către ceva sau cineva, care să ți se potrivească și să te merite.

          Viața nu-i numai lapte și miere, dar nu-i nici numai durere seacă. Iluzii sunt în jur, iluzii amoroase, iluziile unei dureri, lacrimi nefondate, zbuciumuri închipuite… durerea adevărată nu o întâlnește oricine. Nu oricine-i privilegiat să simtă durerea, doar cei frumoși la suflet, capabili să iubească, căci durerea și iubirea sunt fețele aceleiași monede, așa cum lacrima și zâmbetul se regăsesc și ele în aceeași monedă.   

           Așa că nu uita, doar boala și moartea naște durerea întemeiată, în rest… totul trece! 🙂

           Descoperă luminița de la capătul tunelului…

4 gânduri despre „Lacrimi și durere

 1. Cu tot respectul pentru ceea ce ai scris, da-mi voie sa te contrazic. Nu boala strica suflatul, ci sufletul bolnav aduce boala. Nu boala trupului e cea mai dureroasă, ci durerea sufletească este mai grea decat orice boala. Nu moartea este durere, moarte este izbavire. Este părerea unui om care vorbeste in cunostinta de cauza. Stiu bine ce spun.Din ziua in care mi-am vindecat sufletul, multe dintre durerile trupesti sau atenuat, au dispărut chiar. Să nu te superi. E doar părerea mea. Te imbratisez si ti doresc sa nu cunosti nici o durere.

  • Cand te trezesti dintr-o data din sanatos in om bolnav… nu este usor. La inceput pici in prapastia durerii si a depresiei. Dar daca vrei gasesti forta sa te vindeci si sa te ridici.
   Am vrut sa scot in evidenta ca nu se merita sa plangi si sa suferi din nimicuri, cand sunt necazuri cu adevarat importante si mari, care semnifica adevarata durere.
   Multi isi plang iubirile pierdute, acele iubiri care n-au fost sa fie… si care nu merita lacrimi si durere.
   Cat despre moarte, este o izbavire pt cel care moare, dar pt cei care raman aduce pustiire, singuratate si durere…

   Te pup!

 2. Hmm…simt o unda de tristete. Durerea sufletului e o emotie, un raspuns al trupului, la un stimul din afara. Emotiile le traim fiecare in parte si nu le putem impartasi cu nimeni. Putem vorbi despre ele insa nimeni nu le va trai in locul nostru. Unii vor trai aceste emotii mai intens, altii mai putin, insa fiecare isi are portia sa. Unii isi expun durerea, alinandu-se prin compasiunea semenilor, altii o tin ascunsa. La tara este o vorba:”fiecare casa are o cruce dar nu e pusa la poarta”. Durerea unora ne intristeaza ne distantam de acesti oameni de acesti oameni. Suferinta altora ne invata sa fim mai buni si mai blanzi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s