Ruj roșu pentru zile negre

   trilulilu.ro

       Ți s-a ofilit dragostea în palme! Strângi cu atâta putere fostul trandafir roșu, înflorit, încât aproape că l-ai distrus. Te-a părăsit?! Ducă-se! Plângi, zbiară, urlă, poți să înnebunești pentru câteva ceasuri. Dar după, ar fi bine să-ți revii și să o iei de la capăt. Rănești trandafirul în mână, de parcă l-ai strivi însuși pe el. Buzele-ți sunt negre de durere, le-ai mascat cu un ruj roșu intens. Ruj roșu pentru zile negre. Culoarea violentă și pasională a rujului redă intensintatea cu care l-ai iubit, se simte și o simți și tu, acum arați și lumii acest lucru. Ai îmbrăcat rochia neagră care zăcea de mult în șifonier, o uitaseși de mult acolo, ai reîmbrăcat-o cu acest prilej, de parcă ai ține doliu. Ai pierdut o parte din tine, plecarea lui a luat cu el frânturi din tine. Ți-a furat veselia, zâmbetul, uitare și voința, și-a lăsat în urmă numai lacrima și dorul. Degeaba îi duci dorul, el nu o să se mai întoarcă. Nu te-a mai vrut, s-a lepădat de sentimente, până și de milă a uitat. Nici el nu e mai plin ca tine, este la fel de gol, doar că el își dorește mai mult ca tine un nou început.

       Scoate-ți rochia neagră, șterge-ți roșul de pe buze și îmbracă-te în alb. Sărbătorește libertatea, neîngrădirea și momentul de liniște de care ai parte. Acum este timpul să te analizezi, să te iubești mai mult decât oricând și să-ți dai seama că viața este frumoasă, cu sau fără el. Șterge-ți lacrimile de pe obrajii palizi, ieși la soare, florile te cheamă, iarba vrea să o atingi, vântul să te-aline… privește dincolo de abis și vei zări curcubeul, semețul răsărit de soare… lumina veșnică din negură, speranța, fericirea ta.

        Căci ești frumoasă, minunată și meriți tot ce e mai bun! Păstrează-ți lacrimile pentru altă dată, acum, hai fruntea sus! Fii mândră, ești încă tânără și ai o viață înainte! Succesul stă să îl atingi, laurii îți ghidează drumul… nu trebuie decât să te îndrepți spre viața cea mai productivă și mai frumoasă! Poți, îndrăznește, crede în tine! Reinventează-te!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s