Când iubești doi deodată

edward-bella-jacob-104-1920x1200

De ce în toate cărțile fetele se îndrăgostesc de doi băieți deodată? Știu că se întâmplă și-n realitate, dar în realitate niciunul din ei nu fac parte dintr-o dragoste sinceră, ci mai mult sunt capricii. Dar în cărți, în romanele de dragoste sau de aventură, alegerea este întotdeauna grea… un băiat oferă siguranță și stabilitate, e blond cu ochii deschiși… iar altul oferă acel sentiment de libertate și de nebunie și mai întotdeauna este brunet cu ochii întunecați.

        Așa ca un exemplu, cărțile care îmi vin în minte, al căror protagoniste s-au aflat în astfel de situații, sunt „Jocurile Foamei” de Suzanne Collins și „Saga Amurg” de Stephenie Meyer. În Jocurile Foamei, Katniss este îndrăgostită atât de Peeta cât și de Gale. Peeta un blond, frumos, foarte sincer, mereu dispus să o apere și să o ferească de orice neplăcere, cu un spirit de sacrificiu imens, care-i poartă o dragoste dezinteresată încă din copilărie; și Gale, tovarășul ei de vânătoare, un tip cu un spirit liber, curajos și priceput în tot ceea ce face, dar un picuț cam iute la mânie și dispus să încingă spiritele pentru libertate. O iubește și el, dar parcă nu în aceeași măsura ca Peeta. Eu l-aș fi ales pe Peeta, acum să vedem ce va alege indecisa Katniss, cea care-i cam iubește pe amândoi în egală măsură.

        Iar în Saga Amurg, neobișnuita Bella îl iubește până la sacrificiu pe vampirul Edward, cel care însumează toate visele ei. Dar în aceeași măsură se simte bine și alături de vârcolacul Jacob, cel care o face să se simtă în siguranță. Știm cu toții, îl alege pe Edward, însă decizia îi este oarecum pusă la încercare de numeroase obstacole.

       În cărți totul este complicat, fata este supusă unor încercări emoționale foarte marcante… știu că aceste detalii fac cărțile să fie și mai interesant. Fac cititorul să le citească pe nerăsuflate. Dar… pe alocuri se exagerează.

      În viața de zi cu zi abia ne găsim câte un iubit, dară doi. 🙂 Nu e așa de complicat, când te îndrăgostești, te îndrăgostești, niciun alt bărbat nu îți poate pune sentimentele la îndoială și dacă totuși o face, înseamnă că niciunul dintre ei nu sunt adevăratele iubiri ale vieții, ci capricii, curiozități… oameni care te ajută să treacă timpul mai ușor. Cu dragostea nu te joci, dragostea foarte rar te pune în situația de a alege între două persoane. Recunosc, mi s-a întâmplat și mie să iubesc doi bărbați deodată, dar pe unul îl simțeam într-adevăr special… unul era cel cu care îmi vedeam bătrânețile, unul era cel pentru care m-aș fi sacrificat. Iar celălalt, doar puțină nebunie, doar puțină vibrație. Nu pentru că mi-ar fi lipsit ceva, nu pentru că nu m-aș fi simțit neîmplinită, ci poate doar așa, dintr-o curiozitate cam nebună. Complicat?! Deloc, dacă știi ce vrei. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s