Vrei să te lași de fumat?!

Am fost întrebată la un moment dat: Care ar fi metoda cea mai ușoară pentru ca un om să se lase de fumat fără să treacă prin chinurile sevrajului și ale poftei?

Ei bine, răspunsul meu categoric a fost: o tigare electronica! Probabil că mulți dintre voi îmi veți spune că nu, că ar fi o mare greșeală, că este mai nocivă decât o țigară normală. Dar nu este nici pe departe așa. Țigara electronică este cea mai sănătoasă alternativă. Pentru că uleiurile folosite pentru vapat conțin: apă, glicerină vegetală, nicotină pur vegetală (care nu este mai periculoasă decât cofeina) și arome, de fructe sau alte arome asemănătoare cu cele de țigări. Așadar numai 4 componente, din care niciuna nu este cancerigenă. Pe când țigara normală, nu doar că s-a scumpit extrem de mult pachetul de țigări, dar conține peste 43 de substanțe toxice care cauzează cancerul. Așadar, o diferență extrem de mare între țigările normale și cele electronice.

În momentul în care un om vrea să se lase de fumat, trebuie în primul rând să își schimbe obiceiurile, pentru că totul pornește de la creier. Nu doar că trupul îți cere nicotină, dar te mai îndeamnă și creierul să fumezi din cauza obiceiurilor formare de-alungul multor ani. Fumătorii fumează când se trezesc din somn, când beau cafeaua, după ce mănâncă, când beau o băutură alcoolică sau răcoritoare, când se plictisesc sau pur și simplu când trece un inteval de timp mai mare de la ultima țigară aprinsă și bineînțeles, fumează și înainte de culcare. Dacă tu îi vei lua fumătorului țigara din mână dintr-o dată, el va deveni ca un consumator de droguri care nu mai are bani pentru viciul său. Va deveni nervos, va suferi și va trece inevitabil prin sevraj. Uneori sevrajul nu este decât reacția creierului care se simte dezbrăcat dacă îi iei ritualurile cu care era obișnuit. Dar având țigara electronică, el va trece peste poftă și ispită mult mai ușor. În primul rând trupul primește doza de nicotină cu care este învățat și apoi se începe procesul de schimbare al obiceiurilor. De-acum fumătorul va vapa din țigara electronică ori de câte ori va simți nevoia. La început cu pofta unui nebun, pentru că se va simți nesatisfăcut, apoi, încet, încet, se va obișnui cu schimbarea și nu va mai căuta la fel de des țigara electronică. Și chiar dacă o face, e-lichidul necesar pentru țigară, adică uleiul pe care îl fumează, este clasificat pe tării: 24 de miligrame cel mai puternic, 18 miligrame cel mediu, 12 miligrame cel ușor și 0 miligrame cel care nu conține niciun pic de nicotină, dar care menține acel confort psihic care îi oferă convingerea fumătorului că încă fumează.

Dacă fumătorul vrea să se lase treptat, în prima fază, cea agresivă, va începe cu e-lichid de 24 de miligrame, apoi după o lună sau două, depinde cum se va simți, va putea trece la e-lichid de 18 miligrame, apoi după încă ceva timp, va lua de 12 miligrame, pentru ca la final ar putea combina e-lichid de 0 miligrame cu cel de 12 miligrame, ca să facă lichid de 6 miligrame sau și mai slab. Și uite așa va ajunge la 0 miligrame, când va ști că nu mai are nicotină, și va putea să lase de tot țigara electronică din mână.

Sigur că îți trebuie voință și multă luptă, pentru că dacă tu nu vrei să te lași de fumat, nu te vei lăsa nici cu mama țigării electronice. Trebuie să fii tare, să nu mai pui gura pe țigara normală, treptat să scazi tăria e-lichidului pentru ca la un moment dat să spui stop. Singurul inconvenient să-i spunem așa, este că țigara electronică este o grijă în plus. Trebuie băgată la încărcat ca un telefon, la un interval de timp, trebuie să ai grijă să îți cumperi e-lichid și rezistențe. Rezistentele sunt niște chestiuțe mici care transformă e-lichidul în abur și care se ard la un moment dat, cam după 2 săptămâni, depinde cât de des o vapezi. Dar per total e-lichidul și rezistențele nu duc la mai mult de 60 de lei pe lună pentru un fumător înrăit. În timp, cu cât o vei vapa mai rar, cu atât vei cumpăra mai rar.

Recomand țigara electronică din exeperiență, este de 100 de ori mai bună și mai sănătoasă decât țigările normale. Cu țigările electronice nu vom mai avea fumători pasivi, pentru că aburul expirat nu miroase și nu poate fi inhalat de altcineva, așa cum se întâmplă cu țigările normale. Și mai ales, țigările electronice nu sunt interzise în nicio instituție.

        La cât de scumpe sunt țigările, cel mai bine ar fi să treceți la țigările electronice! Tigara electronică este un mic gadget, chic, cochetă și la modă! Succes în lupta cu renunțarea la fumat! 

Tigare electronica

Reclame

2 gânduri despre „Vrei să te lași de fumat?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s