Ne băgăm la dietă…

       Din seria „Știrea zilei”, ieri am avut Tsunami de Cancer, astăzi avem un Cutremur al Prețurilor. Da, astăzi s-a anunțat oficial că vom avea parte de un nou val de scumpiri. Ar trebui să ne mirăm?! Fiecare an începe cu planuri pentru majorarea pensiilor și a salariilor, dar care ulterior sunt anihilate de scumpiri. Scumpiri care au ca scop umplerea Statului cu bani.

        Vor fi majorate pensiile și salariile minime pe economie, dar în același timp se vor scumpi accizele, carburanții, gazele, dar și energia electrică. Prețul carburanților se va scumpi cu până la 0,43 de lei pe litru. Ceea ce este destul de mult. Dacă facem plinul la mașină, vom da cu vreo 20-30 de lei în plus. Și știm cu toții, este la mintea cocoșului că scumpirile carburanților, duc la scumpirea tuturor alimentelor. Deci astfel vom mânca mai puțin. Sau mai logic, chiar dacă se măresc pensiile și salariile minime, nu vom simți aceste majorări, pentru că mâncarea se va scumpi și ea. Așadar vom trăi la fel sau chiar mai rău. Ideea este următoarea, chiar dacă vor exista scumpiri, Statul nu va avea niciodată bani. Nu vom mai prinde noi ziua în care Statul Român să aibe bani de rezervă, așa cum era pe vremea lui Ceaușescu. Ba chiar Ceaușescu era cel care dădea bani cu împrumut altor state. În ziua de astăzi noi ne îngropăm în datorii, nu vom reuși să mai ajungem noi în situația în care România să aibă bani berechet. Și nu, nu-mi săriți în cap, nu-l regret pe Ceaușescu, nici nu l-am prins mare lucru, dar știu cum era înainte din poveștile alor mei.

       Vor crește prețul cerealelor, care la rândul lor vor duce la scumpirea laptelui, produselor din lapte, cărnii, ouălor, deci în principiu, vor crește prețurile tuturor alimentelor. Păi vorba aceea, dacă costul transportului este mai mare, automat cresc și celelalte prețuri.

        Noi cei care avem un job, care avem un venit cât de cât decent, pentru noi va fi cum va fi. Dar pentru cei care n-au nici de unele, ei ce vor face?! Pentru că banii pe care îi oferă Statul, oamenilor săraci, sunt extrem de puțini. Și dacă mai punem la calcul și bolnavii, ei cu ce vor trăi?! Pe ce vor da banii mai întâi, pe mâncare, taxe, utilități sau pe medicamente?! Cred că viitorul nostru este unul cam sumbru. Nu ne așteaptă nimic bun, deși, cică aparent am ieșit din criza financiară. Și cu toate acestea, de ce se mai scumpesc toate cele?! Nu știu… nu-mi explic, nu mă pricep la economie și nici la politică. Sper totuși ca România, Guvernul, Senatul și cine-o mai fi la conducere, să aibă în vedere și oamenii bolnavi sau cu posibilități reduse. Să-i ajute, că este datoria lor!

       Concluzia: Intrăm la dietă, rata obezității va scade în România. 🙂  

 

 

Sursa acestor informații:  evz.ro

Reclame

3 gânduri despre „Ne băgăm la dietă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s