Rafturi cu produse vechi

         În Parlament s-a propus zilele acestea un decret de lege prin care să oblige toți comercianții să amenajeze rafturi speciale cu produse vechi, unele chiar expirate, pe care să le ofere la prețuri foarte reduse. Acest demers a luat naștere tocmai pentru că au fost depistate numeroase magazine care vindeau produse expirate sau aproape expirate, la prețuri întregi, unele de-a dreptul colosale. O mulțime de agenți economici au scos de pe rafturi produsele cu termen de valabilitate depășit și au aplicat amenzi usturătoare.

       Dar credeți că ai noștri comercianți s-au învățat minte?! Deloc, ei continuă să lase la vânzare produsele expirate la preț întreg. Cică nu pot amenaja rafturi speciale, pentru că produsele se țin la temperaturi diferite fiecare și nu pot elibera 10 rafturi, pentru 10 produse diferite. Asta-i logica lor. Legea cu rafturile speciale pentru produsele expirate sau aproape expirate, urmează să fie votată zilele următoare în Parlament. Eu sper ca parlamentarii să voteze pentru. De ce?! Pentru că avem o grămadă de oameni săraci care s-ar bucura să cumpere produse aproape expirate, care mai țin încă vreo 3 zile. Cu bani puțini pot cumpăra mâncare cât de cât bunicică pentru a mânca o zi sau două.

          Sunt atâția bătrâni care adună mâncarea din gunoi pentru că nu au bani să-și cumpere. E, acea mâncare aproape expirată poate ajunge pe mesele oamenilor săraci, pe bani puțini. Așa comercianții nu ar mai lua amenzi, iar oamenii ar avea ce mânca. Decât să ne vândă mâncare expirată la prețuri întregi, uneori chiar exorbitante, mai bine să le scadă prețul la 20% din valoarea lor și aia e. Scapă de ea și nimeni nu are de suferit. Oricum dacă sunt prinși, toate produsele expirate sunt aruncate, deci tot pierd bani.

       Sunt curioasă cum se va vota până la urmă. Eu sper din tot sufletul că legea va fi aprobată și promulgată. Avem atât de mulți oameni săraci încât această măsură ar fi o faptă chiar bună. Săracii și bătrâni, în special, se vor bucura și vor profita de această nouă lege. Dacă tot nu li se oferă banii necesari pentru a trăi decent, măcar să le dea șansa să mănânce de pe o zi pe alta, chiar și mâncare aproape expirată. Nu vă gândiți că sunt nebună, nu vă gândiți că vreau ca oamenii să se îmbolnăvească. Dar știți și voi, conservăraia și carnea nu se expiră chiar la termen stabilit, mai țin câteva zile sau săptămâni dacă sunt ținute la temperaturi optime. Câți nu sunt care fac azi 100 de sarmale, mănâncă 50 și restul le bagă la congelator și le mai mănâncă peste două luni. În mod normal acele sarmale s-ar expira în câteva zile, dar la înghețat… ele se mențin proaspete… sau aproape proaspete. La mine în casă nu se practică această metodă, dar cunosc oameni care fac și acest lucru. Că sunt prevăzători, că țin la banii lor, nu știu. Nici mie nu îmi place și efectiv nu arunc mâncarea, dar prefer să fac puțină decât să o arunc.

       În fine, dacă tot prețurile se scumpesc la toate cele, sper să se adopte această lege. Și astfel să trăiască toată lumea. Greu cu economia țării…   

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s