Ca sa construiești ai nevoie de studii geotehnice

Sunt curioasă, v-ați construit vreodată o casă?! Știu că mult mai la îndemână este să cumpărăm de-a gata un apartament, făcut boboc, în care să ne mutăm fără bătăi de cap. Dar sunt și mulți alți oameni care nu se văd locuind într-o „cutie de chibrituri” și muncesc, poate și-o viață întreagă, la construirea casei mult visate. Vă spun, nu-i lucru ușor, nu-i lucru ușor deloc. Pe lângă bani și multă muncă, construirea unei case implică și multă alergătură. Cea mai mare alergătură o implică realizarea documentelor necesare pentru a putea începe lucrarea de construcție, care durează și costă foarte mult.

Cea mai importantă documentație tehnică este studiul geotehnic. Studiu care este extrem de important pentru obținerea proiectului de autorizare de construire. Fără el, nu primiți autorizația de construcție. Și nu, să știți că acest proiect nu este necesar doar firmelor și persoanelor juridice, ci și persoanelor fizice care vor să-și ridice o casă. Profesionalele studii geotehnice sunt obligatorii pentru orice tip de construcție, iar prețurile lor variază în funcție de tipul de construcție realizate.

Acum dacă v-am lămurit puțin, vă pot recomanda o firmă foarte serioasă care realizează studii geotehnice în 5 zile lucrătoare. Hidrogeotesting are o experiență de peste 20 de ani în realizarea acestor studii, atât geotehnice, cât și hidrogeologice. Geologii companiei au realizat în decursul acestor ani, mii de studii geotehnice atât în țară cât și în străinătate, acoperind domenii variate, de la construcții civile, centrale eoliene și conducte ce traversează Dunărea, până la relee de telecomunicații și instalații industriale.

Hidrogeotesting a lucrat cu numeroase companii cum sunt Lukoil Oil Company, ArcelorMittal, DMHI, Petrom, ClassicDome, Kaufland, Orange, Romtelecom, Romprest și multe, multe altele. Așadar puteți fi siguri de seriozitatea și profesionalismul companiei.

Acum probabil vă întrebați cât costă un studiu geotehnic, ei bine, depinde. Știu că „depinde” este un cuvânt evaziv, însă în cele ce urmează vă voi da detaliile necesare. Factorii care influențează prețul studiului geotehnic sunt:

–         Destinația construcției;

–         Locația geografică;

–         Înclinația terenului și apropierea acestuia de râuri, lacuri, etc.;

–         Lungimea și înălțimea construcției;

–         Regimul de înălțime;

–         Existența unor pereți comuni cu alte clădiri existente;

Oricum ar fi, prețul unui studiu geotehnic variază de la câteva sute de lei, la câteva sute de mii de lei. Ce-i drept, pentru o casă de dimensiuni mai mici, nu cred că veți plăti mii de lei. Ceea ce este important este să alegeți compania cea mai bună și serioasă pentru realizarea unui astfel de studiu. Altfel vă puteți trezi cu pagube de mii de euro. Calitatea și profesionalismul contează cel mai mult! Și mai ales, trebuie să înțelegeți că prin studiul geotehnic banii se economisesc, în primul rând printr-o dimensionare corectă a fundației, dacă ea nu este turna corespunzător, suplimentarea ei duce la alte investiții financiare; și în al doilea rând prin evitarea necesității unor reparații ulterioare, în special la structura de rezistență a clădirii.

Până la urmă acest studiu este obligatoriu, iar dacă vreți să îl faceți corespunzător, apelați la firma potrivită! Nu vă zgârciți la bani, gândiți-vă în perspectivă!

Studii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s