Un șahist excelent…

Ești tânăr, nu-i așa?! Fierbe sângele în tine și ți-ai dori enorm să faci ceva, să miști ceva, să creezi poate o afacere și să câștigi mulți bani. Îți dorești mulți bani, nu?! Ai planuri de viitor, ți-ai făcut deja o grămadă de vise, ți-ai făcut o sumedenie de calcule. Ai idee despre ce afacere vrei să pui pe picioare. Știi ce domenii sunt de viitor. Dar mai ales știi ce domenii sunt extrem de profitabile. Banii tăi… deja știi unde or să meargă la început. Probabil că îi vei investi, abia apoi te vei bucura de profit. Dar știi, fiind atât de tânăr și de visător este foooarte probabil să dai greș dacă nu ai un plan de afaceri bine stabilit. Dacă nu analizezi totul și nu pui pe hârtie toate aspectele problemei, s-ar putea să-ți dea calculele cu minus, s-ar putea să nu faci mare brânză și să pierzi și puținul pe care îl ai. Și dacă dai greș, adio planuri, adio vise, adio bani. Bun venit la munca de jos!

Și știi prea bine că nu-ți dorești să îți iei un job greu, dacă vroiai să dai la lopată sau să cari de moloz nu mai studiai, nu mai strângeai fiecare bănuț, bani pe care urmează să-i investești, știu. Dar ai grijă, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Un nou început este întotdeauna greu. Îți trebuie curaj, trebuie să îți asumi totul și să analizezi totul. Să pui problema pe toate părțile, să le învârți și să iei în calcul toate variabilele, fie ele bune sau rele. Dar oricum, dacă ești o fire analitică, dar mai ales dacă te consulți cu o firmă de specialitate și realizez un plan de afaceri strong, atunci s-ar putea să elimini toate riscurile și să te îndrepți cu pași mici, dar siguri, spre reușita ta. Care poate fi una excepțional de bună.

Știu că nu-i ușor, dar dacă vrei să fii propriul tău șef, dacă vrei să fii lider, dacă vrei să ai o afacere de succes și să ajungi în topul afaceriștilor cunoscuți și demni de respect, atunci trebuie să fii ambițios și fiecare pas pe care îl urmezi să fie dinainte calculat. Șahiștii buni se gândesc întotdeauna cu 5 mutări înainte, șahiștii excepționali se gândesc numai la următoarea mutare care este și cea decisivă și cea mai sigură. Ei bine, tu trebuie să fie un șahist excepțional, numai că în lumea afacerilor, nicidecum pe tabla de șah.

Așa că nu uita, vizualizează-ți viitorul și pune la bătaie un plan de afaceri strong!

Cilv.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s