Nunta mea de gheata

         De când eram numai o copiliță visam la propria mea nuntă. Știam ce rochie de mireasă o să port, cum va arăta mirele meu și bineînțeles cum se va desfășura întreaga nuntă. Eram super îndrăgostită de efectele speciale pe care le vedeam numai la televizor, la nunțile de seamă din filmele americane. Mereu mă întrebam cum Dumnezeu au ei fumul acela gros, atât de frumos, dar fără să se înnece și fără să se declanșeze alarma de incendiu. Eu credeam că-i fum de lemne, nici prin gând nu mi-ar fi trecut că de fapt era gheata carbonica nunta. De fapt nici nu știam la acea vreme ce este aceea gheața carbonică și că se folosește și la nunțile oamenilor.

Gheata carbonica

Pe vremea aceea visam la o nuntă în plină toamnă, nu știu de ce îmi plăcea mie toamna în copilărie. Nici acum nu-mi explic. Acum însă visez la o nuntă în plină primăvară, înconjurată de flori, fulgi de zăpadă și de ce nu, de fumul gros al gheței carbonice. Tocmai pentru că primăvara și florile primăverii nu se întâlnesc aproape niciodată cu fulgii de zăpadă, tocmai de aceea aș folosi acest efect special la nunta mea. Eu sunt născută primăvara, iubesc lalele și freziile, aș face o nuntă în aer liber sau la cort și sigur nu mi-ar lipsi gheața carbonică pe post de fum și fulgi de zăpadă. Probabil că aș crea un moment unic atunci când vom dansa valsul mirilor. Atunci aș vrea să fiu înconjurată de fum, iar de sus să-mi cadă peste obraji fulgii delicați ca de zăpadă. În acel moment blițurile camerelor de fotografiat și obiectivele camerelor de filmat ar fi pe noi, mirii, lumea ne-ar privi cu mare uimire, însă noi nu am face altceva decât să dansăm îmbrățișați cu gândul la viața lungă și minunată care ne așteaptă împreună. Frumos, nu?! Eu așa cred… dacă mă înșel sau nu, eu așa îmi imaginez începutul nunții mele.

Nunta - Gheata

Ba chiar cred că aș folosi gheața carbonică și în băuturi, în special pentru șampanie. Ar arăta fenomenal șampania roze într-un pahar de cristal, învăluită în aburii gheței carbonice. Și nu, nu vă speriați, gheața carbonică nu este toxică, și ea însăși este un produs folosit în industria alimentară și a băuturilor alcoolice carbogazoase. Gheața carbonică, sau gheța uscată cum mai i se spune, este forma solidă a dioxidului de carbon. Iar adevărata gheață carbonică, 100% alimentară, este obținută din dioxid de carbon cu cel mai înalt grad de puritate, care respectă standardele europene. Dar trebuie să recunosc, în afară de gheța carbonică mi-aș dori să am la nunta mea și sculpturi din gheață, artificii, lumini arhitecturale. Mi se pare senzațional contrastul dintre gheață și florile primăverii. Dintre culorile vii ale nunții, pe tonuri de verde și galben, și albul imaculat al gheței carbonice. Super, nu?

Ce spuneți, veniți la nunta mea de gheață?! 🙂  V-aș invita cu mare, mare, drag să-mi fiți alături. Gheața carbonică o am, dar mai îmi trebuie mirele și celelalte pregătiri. 🙂  Se oferă cineva să-mi fie mire? Țin să precizez că nu am de gând să divorțez vreodată! 🙂

Dry Ice

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s