Clostridium Difficile

        Aseara la 1 noaptea ce credeți că făceam? Mă uitam la știri. Da, m-a pus naiba să mă uit la știri tocmai acum când mama este internată în spital. Și din știre în știre am dat peste una care m-a îngrozit. Un spital din Bârlad este în carantină din cauza unei bacterii ucigașe. Până am auzit eu că spitalul în cauză este din Bârlad, m-am temut să nu fie vorba despre un spital din București, deja în capul meu se derulau tot felul de scenarii sumbre, de genul: „dacă se îmbolnăvește mama, dacă ia mama bacteria asta, dacă… dacă… dacă…”. Ce era în capul meu, film horror. Pe de o parte mă bucur că nu este vorba despre un spital din București, dar tot îmi pare rău, pentru că în Bârlad au murit deja câțiva oameni.

       Această bacteria a fost adus din import, în spitalele din Bârlad, cum, nici eu nu știu, dar ideea este că este letală și contagioasă. Această bacterie, numită Clostridium Difficile, afectează în general persoanele vârstnice, care au sistemul imunitar slăbit din cauza antibioticelor luate de-a lungul timpului, în cea mai mare parte după ureche. Ideea este că această bacterie se manifestă ca și cum te-ai îmbolnăvi de gripă, oamenii au febră, grețuri, diaree, dureri de stomac… și astfel devine o bacterie foarte înșelătoare. Dar nu numai atât, chiar dacă este depistată la timp, în unele cazuri este atât de rezistentă la tratament încât dă semne că dispare, pacientul pare să își revină și după o perioadă recidivează într-un mod și mai agresiv. Până acum a omorât câțiva oameni și se pare că Bârladul este în alertă. Deși niște asistente idioate din spital râdeau de mama focului că ele n-au auzit de bacteria asta și că de fapt nu se întâmplă nimic, lucrurile sunt cât se poate de grave. Când le-am auzit, îmi venea să le înjur de la distanță. Inconștientă lume, prostia le-a mâncat creierul de tot.

dificil 4

         Probabil vă întrebați de ce este atât de agresivă și atât de rezistentă la tratament. Răspunsul este: DIN CAUZA NOASTRĂ ȘI A TRATAMENTELOR PE CARE LE LUĂM DUPĂ URECHE! Și mai sunt de vină și farmaciștii care dau la farmacie antibiotice fără rețetă. Toate aceste medicamente luate aiurea, luate fără îndemnul medicului, luate de nebuni la cea mai mică chichiță, ne afectează, ne doboară sistemul imunitar și ne fac să devenim neputincioși în fața celor mai mici viruși și bacterii. Cum să fie ucisă această bacterie, când ea de fapt a trăit în tractul nostru intenstinal, a plutit printre antibiotice, până a devenit imună la efectul lor vindecător?! Din ce ne îndopăm de pastile, din aia ne este mai greu să ne vindecăm de anumite boli. Consumul în exces de antibiotice ne face să fim neputincioși în fața bolilor, ne omoară mai devreme sau mai târziu!

        Când eram eu mică, mama nu mă îndopa de antibiotice sau de orice alt fel de pastile, din orice. Mult mai bune și mai eficiente erau leacurile băbești. Și obișnuiam să răcesc, făceam roșu în gât, aveam și febră, mi se inflamau amigdalitele, făceam otită externă, ce nu făceam… dar ea mă doftoricea cum știa ea mai bine, fără să mă otrăvească cu antibiotice. Și-am crescut mare și sunt sănătoasă, iar în prezent răcesc o dată la nu știu câți ani. Amigdalitele nu mi s-au mai inflamat de ani de zile, febră nu fac și sunt sănătoasă. N-am probleme cu niciun organ. Dar acum, fiecare om, la orice simptom… una-două, hop la farmacie la luat otravă fără rețetă.

      Un sfat: NU MAI LUAȚI MEDICAMENTE DUPĂ URECHE! CONSULTAȚI MEDICUL, FRAȚILOR, DACĂ TOT NU VĂ SIMȚIȚI BINE!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s