Ioan si Cherry

        Labradorul Cherry era minunat… niciodată nu îmi fusese dat să văd un câine atât de afectuos și de grijuliu cu stăpânul său. Ioan avea vreo 19 ani și zi de zi venea în parc cu labradorul său. Împreună formau o singură ființă, aveau grijă unul de celălalt. Cherry era vederea lui Ioan și Ioan era cel care-i oferea iubire fără margini. Cherry fusese dresat de mic într-un centru special, fusese „educat” astfel încât să fie cel mai mare ajutor al unui nevăzător. Probabil că Ioan s-ar fi descurcat fără probleme și fără Cherry, însă îl avea de când fusese un mic pui, împreună crescuseră. Ioan era aproape adult, pe când Cherry era deja un câine adult puternic și frumos. Relația lor era una specială, de invidiat. Dacă omul este menit să fie stăpânul câinelui, Ioan și Cherry erau cu adevărat prieteni și se completau perfect. Și chiar dacă Ioan ieșea cu iubita lui, o tânără fată cu vederea perfectă, Cherry îi însoțea de fiecare dată. Iubita lui înțelegea perfect că Ioan fără Cherry nu e Ioan și nu s-ar fi simțit confortabil fără minunatul său labrador.

bosch-adult-lamb-rice-500x500Și după cum spuneam, din primăvară până toamna târziu, Ioan venea zilnic cu Cherry în parc. Iar eu, deși nu ieșeam decât în weekend, aveam plăcerea să îi văd și să mă las copleșită de energia lor pozitivă. Până într-o zi când am îndrăznit să intru în vorbă cu Ioan. Atât de mult îmi plăcea Cherry, încât am simțit nevoia să mă apropii. De fapt îi admiram pe amândoi. Așa am aflat că ei crescuseră împreună, că Ioan locuiește numai cu Cherry și că Cherry este ajutorul lui de nădejde și că împreună fac totul. Cherry era într-adevăr vederea lui Ioan și îl ajuta în orice. Câinele era capabil să îi aducă orice lucru din casă, să stingă lumina și chiar să îl ghideze pe străzi necunoscute. Li s-a întâmplat chiar să se rătăcească, însă instinctul și istețimea lui Cherry i-a adus în siguranță acasă. Aveau o relație specială. Cherry avea în jur de 9 ani, iar Ioan obișnuia să îl hrănească sănătos și corespunzător, îl ducea la medicul veterinar, la un salon de cosmetică pentru câini unde era spălat de două ori pe lună și unde îi erau tăiate unghiuțele… iar Cherry îl răsplătea cu grija pe care i-o purta și cu atenția pe care i-o oferea. Am rămas uimită când am văzut că labradorul nu se agita când vedea pisici și nici nu era ușor de momit cu o bucățică de mâncare. Orice i se oferea, aștepta întâi acceptul lui Ioan pentru a se apropia și pentru a lua îmbucătura pe care unii oameni i-o ofereau cu drag.

Am încercat să-i ofer și eu odată un biscuite, nu a făcut decât să-l miroasă, deși Ioan i-a spus să ia, el n-a vrut. Dar știți de ce? Pentru că minunatul Cherry era hrănit numai cu hrană pemium pentru câinii adulți, Bosch Adult Lamb. Bosch Adult Lamb & Rice 15 kg este o hrană uscată super premium pentru câinii adulți de orice talie, cu activitate fizică normală sau pentru câinii sensibili la anumite ingrediente prezente în mâncare. Având o rețetă specială, Bosch Adult Lamb folosește toate beneficiile proteinei de carne de miel și orez, care are o digestibilitate ridicată. Concentrația de energie și proteină este selectată astfel încât prin reducerea riscului de obezitate, să contribuie alături de extrectul de midii, la protejarea cartilajelor și a articulațiilor. Așadar de-asta arăta Cherry atât de sănătos, de asta era atât de vioi și de aceea nu accepta el orice mizilic din mâinile oamenilor. El era prea mulțumit de propria hrană ca să se încurce cu un biscuite. Cât despre iubire… Cherry nu avea nevoie decât de afecțiunea lui Ioan, iar Ioan n-avea nevoie decât de Cherry pentru a fi un om întreg…

logo-petpal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s