De la lampa la masina

          Lampa atelier auto. Ce Dumnezeu e asta? Așa mi-am spus acum ceva timp când m-am lovit de acest termen. Nici dacă aș fi trăit o mie de vieți nu aș fi aflat ce este lampa pentru atelierele auto, dacă nu mi s-ar fi stricat mașina în mijlocul unei străzi imense. Am chemat pe cineva să mă ia de-acolo, m-a tractat până acasă și am chemat un mecanic auto. Îmi era prieten bun. S-a uitat la ea, mi-a zis că bănuiește de unde este defecțiunea, dar că nu mi-o poate face în fața blocului și că cel mai bine este să mergem la el la atelier, pentru că acolo are și lampă. Când am auzit de lampă, am crezut că-și bate joc de mine. Eu deja îmi imaginam o lampă din 1900 toamna, din aceea cu fitil și ulei. Da, știu, sunt prostuță. Dar ce vreți, eu sunt o tipă poetică, nu știu eu cum stă treaba cu mecanica auto.

ATL-20D_1

          Zis și făcut. Am mers la atelier și acolo am văzut și cum arată o lampă pe care mecanicii auto o folosesc cu regularitate. Lampa pe care o avea tipul ăsta la atelier era 21+5 LED-uri, din care 5 LED-uri pe talpă, cu o intensitate luminoasă de 12000 MCD, cu acumulator, cu magnet, rotativă în 2 sensuri, cu buton pornire/oprire, rezistentă la lovire, praf și ulei. Și în plus, LED-urile cică au o durată de viață de 100 000 de ore, iar funcționarea pe acumulator durează 4-6 ore. A meșterit mecanicul la mașina mea vreo oră și ceva, timp în care nu a lăsat lampa aia din mână. O muta de colo-colo. Ideea este că acea lampa îl ajuta să vadă totul, oricât ar fi fost de întunecat locul unde voia el să pătrundă cu privirea. Unii băieți aveau lămpile prinse pe cap, alții le mutau de colo-colo prin mașină. Atunci mi-am dat seamă că lămpile sau lanternele, cum le spunem noi, oamenii obișnuiți, sunt extrem de prețioase în anumite meserii. Și când te gândești că în caz de pană de curent, eu am lumânări în casă în loc să am lanterne. De râs sunt. Dar cum eu nu mă pricep la meștereli, niciodată nu mi-a dat prin minte să-mi cumpăr și eu o lampă sau o lanternă. Dar oricum, lămpile pentru atelierele auto sunt o invenție genială.

        Pe scurt, prietenul mi-a reparat mașina brici. Și mi-a spus că jumătate din treabă a făcut-o lampa pentru ateliere auto. Am rămas uimită, dar știam că are dreptate. L-am întrebat totuși, de curiozitate, de unde își achiziționează ei lămpile pentru atelier și mi-a spus că de pe site-ul magazinului online Lincos.ro. Aici, spune el, raportul calitate-preț este cel mai corect. L-am crezut pe cuvânt și m-am bucurat că mi-a reparat mașina. În fond, asta fusese tot ce-mi dorisem.

LIncos.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s