Zi ca ei si fa ca tine

10394645_478301878939945_4177808402669846054_n

           Citatul lui Robert e un fel de „zi ca ei și fă ca tine”. Cred că este cel mai tare citat pe care l-am citit în ultima vreme. Ideea este că în ziua de astăzi toți sunt atotștiutori, toți sunt plini de sfaturi, toți au mania de a-ți spune ce trebuie să faci, toți vor să faci ca ei și toți se cred cei mai deștepți. Bine, nu chiar toți. Mai sunt și oameni care-și văd de treaba lor. Dar majoritatea sunt plini de idei și de sfaturi. Și vreți să știți ceva? De sfaturi am podul plin. De păreri aruncate aiurea în tramvai sunt sătulă. De ăștia care le știu pe toate și se cred ași în toate domeniile, mi s-a acrit. Fraților, mai trebuie să facem și greșeli. Din propriile greșeli învățăm cel mai bine. Dar știți care-i treaba. Oamenii ăștia nu se tem că vei greși, ci că vei reuși. Să nu cumva să reușești tu mai mult decât altcineva, că din start nu faci bine.

          Părerea mea este că atunci când vrei să faci ceva, fă acel lucru fără să mai asculți ce spune X și Y. Ei nu vor încerca altceva decât să te facă să te răzgândești. Și crede-mă, dacă nu riști, nu câștigi. De unde să știe X ce înseamnă acel lucru, dacă el însuși nu l-a încercat. Și chiar dacă l-a încercat și nu i-a reușit, asta nu înseamnă că și tu vei avea parte tot de un eșec. Să fim serioși, fiecare avem calitățile noastre. Fiecare avem propria inteligență și propriul noroc. Niciodată nu ai de unde să știi de unde sare iepurele. Măcar încearcă. Dacă-ți iese, bine, dacă nu, nu. Nu mai asculta în stânga și-n dreapta, nu mai fii fricos și nu mai cere asigurări din jur. Fă și atât. Vei vedea la sfârșit dacă poți sau nu.

         Oricum, pe deștepții ăștia trebuie să-i aprobi și să le zâmbești. Dacă le dai curs, nu vei pune punct polemicii. Dacă îi contrazici, îți dai foc la valiză, dacă chiar îi asculți și faci ce-ți spun, vei muri mediocru, fără să afli vreodată dacă ai fi putut sau nu. Lasă câinele să latre și tu vezi-ți de drum. Cam așa fac și eu cu oamenii care încearcă să mă descurajeze. Îi las să vorbească și eu tot ce știu fac. Măcar încerc. Și dacă nu-mi iese, caut să fiu și mai bună, să văd unde am greșit și să nu mai repet vreodată vechea greșeală.

        Fac bine sau fac rău, nu știu, dar până acum n-am pierdut prea multe bătălii. 🙂

       Baftă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s