Cheia somnului pentru mama si copil

      Pentru o femeie, cel mai minunat dar divin este acela de a fi mamă. Așa se spune, însă… nu toate ne naștem cu instinctul matern, nu toate am fost născute pentru a fi mame. Unele își doresc să fie, dar nu pot; iar altele nu-și doresc, dar sunt. Oricum, complicată treabă. Cea mai grea „meserie” din lume este aceea de a fi părinte. Chiar dacă răsplata și iubirea primită este pe măsură, responsabilitățile sunt imense.

      Mereu m-am întrebat, oare eu o să fiu o mamă bună? Oare o să mă descurc? Oare sunt potrivită să fiu mamă? Oare m-am născut cu această iubire în suflet? Dar oricât m-am întrebat, n-am aflat răspunsul nici până la această vârstă. Nu am copii. Și mi-e și frică să fac unul. Nu mă simt pregătită, dar cred că nimeni, niciodată, nu se simte pe deplin pregătit. Cea mai mare problemă, dacă aș da naștere unui copil, ar fi somnul. Somnul este cea mai mare pasiune a mea. Nu cred că aș rezista să dorm pe bucățele, în primele luni de viață ale copilului. Cred că m-aș transforma într-un zombie, cred că m-aș îmbolnăvi de depresie, cred că aș suferi. Gândesc prea mult, știu. Oricum când te vezi în fața faptului împlinit, când îți ții pentru prima oară puiul în brațe, nimic altceva nu mai contează. Încetezi să-ți mai aparții, ești trup și suflet părinte.

patut-funny-dreams--cangaroo--caine-roz_large

        Și totuși… dacă mă voi hotărî, oare ce voi face cu odihna mea? Oare cum voi reuși să conving copilul să doarmă cât mai multe ore pe noapte? În primele luni sigur va dormi cu mine, dar nu în pat, ci în propriul său pătuț. Așa că primul pas pentru odihna mamei, este să cumperi un patuț de calitate. Dar unde găsești un pătuț de calitate?! Asta chiar că este o întrebare de baraj. Pe piață sunt sute de magazine cu articole pentru copii, însă unde găsim cel mai bun raport calitate-preț? De obsedată ce sunt, deși nu sunt însărcinată și nici nu cred că voi face prea curând un copil, m-am tot uitat prin magazinele online de un pătuț care să-mi facă cu ochiul. Am căutat și am găsit. Și sinceră să fiu, aproape că l-aș cumpăra de-acum. În fond, am douăzeci și șapte de ani, cât să mai aștept?!

       Deși erau o mulțime de modele minunate, pătuțul din imagine mi-a atras cel mai mult atenția. Pătuțul Funny Dreams ar putea fi un pătuț unisex, însă sunt sigură că voi face un băiat, dintotdeauna mi-am dorit o fetiță, iar la mine lucrurile se petrec invers. 🙂 Deci voi avea un băiat și-l voi culca în acest pătuț – îmi vizualizez vitorul ca să se întâmple mai repede. Ce mi-a plăcut la acest pătuț? Designul în primul rând, dar mai ales caracteristicile sale. Este un pătuț cu două nivele, pentru somn și pentru joacă, ușor de montat și de transportat, perfect pentru copiii între 0 și 3 anișori. Nivelul unu este pentru joacă și nivelul doi este pentru odihnă. Și nu numai atât, pătuțul are încorporat un carusel, o măsuță de înfășat, o bară pentru jucării, un etaj intermediar și o geantă pentru transport. Îmi place că are rotițe, astfel l-aș putea plimba de colo-colo. Nu aș putea să las copilul singur în cameră. Chiar și cu stația pornită, tot nu l-aș lăsa singur. Mult mai tare mi-ar plăcea să-l iau cu mine peste tot. Și dacă el are chef să doarmă, decât să chinui copilul dintr-un pat într-altul, mai bine îl plimb cu propriul pătuț prin casă.

        Și da, sunt sigură că pătuțul bebelui ar fi salvarea mea! Datorită lui, copilul ar sta confortabil și în siguranță, ar dormi liniștit, și m-ar lăsa și pe mine să dorm. 🙂 Ce credeți, am dreptate? Pătuțul copilul este cheia somnului pentru mama și copil? 🙂

logo_babyplus

2 gânduri despre „Cheia somnului pentru mama si copil

  1. Cu siguranta patutul copilului este cheia somnului pentru mama si copil. Si cu atât mai mult cu cat are rotite ca sa îl poti plimba după tine, daca iil mai poti face si loc de joaca este mai mult decât perfect. Ti-o spun din experienta. Si da, nici o femeie nu este pregătită sa devina mama, nici cand iei doreste.
    Vizavi de fetita pe care ti-o doresti. Mi-am dorit si eu f mult, dar am un băiat de toata frumusetea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s