Nemurirea

        „Dintre toate expresiile creativității umane, cartea este cea mai uluitoare și cea mai demnă de atenție. În cărți trăiesc gândurile timpurilor trecute; se aud clar și limpede vocile oamenilor ale căror oseminte s-au spulberat ca un vis. Tot ceea ce a creat omenirea, tot ceea ce a realizat, totul s-a păstrat ca prin minune în paginile cărților. ”

* Thomas Carlyle (eseist, autor satiric și istoric scoțian care a trăit între anii 1795 – 1881)

carte

       În vreme ce cunoașterea din cărți ne transformă în oameni, din toate punctele de vedere; tot cărțile, dacă ajungem subiectul lor, ne fac nemuritori. Cred că orice blogger și pasionat de scris și literatură s-a gândit la un moment dat să scrie o carte. Unii au făcut-o deja, vor dăinui veșnic, indiferent cât de captivantă sau nu este cartea respectivă. Iar alții încă așteaptă momentul perfect pentru a începe în sfârșit cartea vieții lor. Diferența din cei care au publicat sau au în plan sa o facă și cei care nu o vor face niciodată, este nemurirea. Fizic încetăm cu toții să existăm, însă spiritual putem dăinui de-a pururi în paginile unei creații literare. Și nici măcar nu-i musai să scriem o biografie, este de ajuns o poveste, o poezie, o nuvelă sau un roman, pentru a stârni interesul cititorului și pentru a-l face să intre în lumea ta, indiferent câți ani au trecut de când cerneala ta s-a așternut pe acele pagini. Iar oamenii te vor ține minte, te vor ști ca fiind cel care a scris ACEL CEVA. Pe unii îi vei impresiona, pe alții îi vei dezgusta, unora le vei schimba viața sau gândira, însă nu vei rămâne indiferent în ochii nimănui. Va exista mereu măcar un om căruia să-i placă cartea ta.

        Important este să ai curaj și să îți placă să scrii. Dacă îți eliberezi mintea de orice constrângere, rândurile vor curge de la sine. Nu documentarea este importantă, cât gândurile și implicarea emoțională! Vrei să scrii, fă-o! Nimeni nu te poate opri.

Anunțuri

Un gând despre „Nemurirea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s