O răutate mică

0d5931c15a42c3af38db508b7bb90200

În ultimul timp am devenit o răutate mică! 😀 Sunt perfect conștientă de asta și deși îmi pare rău că sunt prea directă și spun lucrurilor pe nume, uneori parcă nu mă pot abține!

Sunt un om corect și aștept corectitudine din partea tuturor oamenilor. Foarte rău fac! Noi, oamenii, suntem atât de diferiți și nu pot pretinde fiecărei persoane din jurul meu să fie la fel ca mine. Și totuși o fac! Uneori nu mă pot stăpâni! Când văd nedreptatea, mă apucă toate pandaliile și spun lucrurile verde în față. Problema este că de cele mai multe ori acea nedreptate nu mă privește. Și totuși îmbrac imediat hainele de Avocat al Poporului și-mi manifest dezgustul pe față, fără să-mi mai pese de nimeni și de nimic.

Greșesc! Dacă am impresia că pot schimba lumea de una singură, mă înșel amarnic. Nu pot schimba lumea de una singură, însă încerc să ridic niște semne de întrebare, să deschid ochii celor care nu văd adevărul. Poate că adevărul meu nu este cel absolut, poate că n-am deloc dreptate, însă nu pot să nu mă implic atunci când văd că se profită!

Și când intră Litere Stacojii în scenă, când își manifestă autoarea dezgustul și nemulțumirile, sunt unii care reușesc să vadă adevărul meu, însă cei mai mulți sar de fund în sus și se supără. Da, reușesc să incomodez, fac valuri de la o simplă vorbă și lumea ia totul ca pe un afront personal. Diferența dintre mine și alții este că eu nu fac rău voit și niciodată nu voi instiga alte persoane pentru a-mi impune punctul de vedere. DELOC! Nu-mi stă în caracter. Dacă am ceva de spus, spun eu, nu este nevoie să apelez la mârșăvii, mă descurc și singură. Nu am nevoie de susținători și sigur nu voi apela vreodată la ei. Eu sunt puternică și fac față oricărui tsunami de răutăți. Pentru că da, stârnesc furtuni în largul mării. Unii oameni nu acceptă critica, chiar dacă este constructivă, și atunci se pornește scandalul. Nu-mi place cearta!

De obicei sunt diplomată și îmi văd de treaba mea, însă când văd nedreptatea, repet, nu pot să mă abțin. Sunt de părere că în orice parteneriat, colaborare, prietenie, relație și așa mai departe, trebuie să existe factorul reciprocității. Mă ghidez după legea win-win. Dacă această lege este încălcată și văd că unii profită de alții, iau foc deși nu ar trebui să fie treaba mea. Eu am învățat să mă feresc, pot să mă apăr singură, problema este că acum încerc să-i apăr și pe alții. Poate că n-ar trebui să mă bag, poate că ar trebui să-mi văd de treaba mea. Dar asta sunt și cine nu mă place așa directă cum sunt, poate că este mai bine să nu ne mai intersectăm drumurile! 🙂

Morala – nu mă mai lăsați să fiu Avocatul Poporului, învățați să vă respectați singuri – alții nu o vor face în locul vostru! Baftă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s