Grosolănia versus putere

putere

Unii oameni cred că dacă se comportă grosolan sunt mai puternici și mai greu de rănit. Ei bine… nu este așa! Grosolănia nu salvează pe nimeni de la suferință și sigur nu aduce nimic bun. Să fii rău sau răutăcios înseamnă de fapt să rănești oameni. Acest tip de comportament nu este justificat de nimic. Oricât de mult ai suferit, oricât de tare te-au rănit persoanele din viața ta, oricât de batjocorit sau de înjosit ai fost, nimic nu poate să justifice răutatea pe care o reverși asupra celor care chiar nu merită. Dacă ești rău cu cei care nu merită, de fapt ajungi la nivelul celor care te-au rănit pe tine fără să fi meritat. Devii la fel de josnic precum cei care au șters pe jos cu tine. Grosolănia nu înseamnă putere, ci slăbiciune!

Sunt de părere că fiecare dintre noi avem în interiorul nostru binele și răul. Dacă ești prea bun, ești luat de prost. Dacă ești rău, rămâi singur. În siguranță, dar singur. Iar singurătatea nu este o fericire pentru nimeni, nici măcar pentru aceia care vor să se protejeze de orice factor extern. Cheia pentru a duce o viață bună, liniștită și poate chiar fericită… este să menții un echilibru între binele și răul interior. Cum adică?! Ei bine, trebuie să ai capacitatea de a separa oamenii care îți merită iubirea și respectul, de cei pe care n-ar trebui să dai nici doi lei. Nu poți iubi pe toată lumea, așa cum nu poți urî pe toată lumea. Nu poți fi bun și amabil cu toată lumea, așa cum NU trebuie să fii rău cu toată lumea. Trebuie să înveți să faci o selecție. Să fii bun cu cine merită și indiferent cu cei care nu îți merită afecțiunea.

Este greu, îți trebuie tărie de caracter, există riscuri enorme, mai ales dacă fugi de durere ca dracu’ de tămâie, dar numai așa poți ajunge la un anumit grad de înțelepciune. O înțelepciune care îți va face viața așa cum ți-o dorești. În fond viața înseamnă iubire. Suntem născuți ca să iubim! Nu îți irosi viața ferindu-te de iubire și durere. Dacă te ferești de tot, ce îți mai rămâne?! Nimic! Golul și pustiul interminabil!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s