Cu un motiv…

cu un motiv

Se spune că totul se întâmplă cu un motiv. Care o fi ăla oare?! Aș spune că da. Pe cele negative le numesc plăți karmice; iar pe cele pozitive le numesc întâmplări meritate.

Care-i treaba cu plățile karmice?! Nu știu dacă să cred sau nu în viețile trecute sau viitoare, nu știu dacă să cred sau nu în reîncarnare, însă toate necazurile și supărările ni se întâmplă și ele cu un motiv. Unii ar spune că sunt lecții de viață și chiar sunt. După câte o problemă majoră mereu învățăm câte ceva. Problema este că unii devin mai răi, în loc să devină mai buni. Alți oameni le-ar numi pedepse nemeritate. Sinceră să fiu, nimic nu-i nemeritat pe lumea asta. Fie că plătim polițe din trecut, pentru neamurile noastre aflate sau nu în viață sau pur și simplu pentru prostiile noastre, cert este că ne merităm soarta.

De ce întâmplări meritate? Pentru că orice răsplată vine abia după ce ai muncit îndeajuns de mult și ți-ai dovedit meritele. Indiferent că ne referim la viața profesională, la cea personală sau la cea socială, orice lucru bun ni se oferă după ce am muncit serios. Nimic nu pică din cer și nimic nu ni se oferă din senin.

Așa că… să nu ne mai plângem. Greutăți sau fericiri, trebuie să le ducem pe toate, învățând și evoluând. Până la urmă ăsta e rostul vieții, să evoluăm spiritual și intelectual.

P.S. Ce înțeleaptă am devenit dintr-o dată. Nu recunosc deloc faptul că mă dau adesea cu fruntea de toți pereții și mă plâng ca un drăcușor împielițat. Nu, nu, nu recunosc, dar sunt bună la sfaturi. 😛

Reclame

Un gând despre „Cu un motiv…

  1. intr-o lume in care totul e matematica, frecventa (fizica), chimie si energie nu putem vorbi despre haos decat daca suntem lenesi si indolenti sau foarte incapatanati in a ne tine mainile la ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s