Nu cred în sinceritate

Nu cred în sinceritate

Sinceritatea cucerește orice inimă, deschide orice suflet, smulge câte un zâmbet, creează încredere. Sinceritatea surprinde și bucură pe fiecare… apropie!

Dacă facem referire la dragostea dintre un bărbat și o femeie, nu cred sub nicio formă în acest citat. Sinceritatea este esențială în familie, între doi prieteni și în afaceri; dar în dragoste… sinceritatea este un cuțit cu două tăișuri, mai ales atunci când cei doi îndrăgostiți sunt la început de drum sau unul din ei nu prea iubește.

Cuvintele sunt puternice. Cuvintele sunt periculoase. Este un lucru știut de toată lumea faptul că bărbații se implică mai greu și fug de responsabilități. Dacă ești la început de drum cu un bărbat și te apuci să-i torni tot ce simți pentru el și-i povestești toate temerice, complexele, slăbiciunile și nefericirile tale, există riscul de a-l speria. Sau dacă nu îl sperii, atunci îi acorzi asupra ta mai multă putere decât ar trebui să aibă. Cunoscându-ți orice gând și vulnerabilitate, va ști cum să te manipuleze. Și să te ferească Dumnezeu să dai peste un escroc sentimental. Dacă dai peste un astfel de specimen, atunci o să te facă „franjuri”. Te va manipula până când își va atinge scopul. Și-odată atins scopul, se va evapora din peisaj. Iar tu vei rămâne singură și mai nefericită decât înainte de a-l cunoaște.

Sinceritatea este baza unei relații solide. Atunci când partenerii se bucură de o dragoste împărtășită, se înțeleg, sunt pe aceeași lungime de undă și amândoi sunt dispuși să ofere, atunci da, sinceritatea este importantă. Însă până când acea relație se consolidează și au fost demonstrate toate dovezile seriozității, cuvinte nu ar trebui să spună niciodată totul. Sunt de părere că dragostea trebuie oferită cu lingurița. Dacă oferi mult de la început, există riscul de a sufoca partenerul și de a-l pune pe fugă înainte de vreme.

Uneori cuvintele se întorc împotriva noastră. Este foarte bine să spui ce ai de spus, însă nu este bine să faci din declarațiile tale o armă pentru celălalt. Când dezvălui totul, este ca și cum te-ai dezbrăca de toate hainele în mijlocul unei mulțimi de bărbați. Cine te asigură că nu vei fi molestată sau hărțuită? Nimeni! Hainele se dau jos numai dacă acel bărbat merită, la fel și mărturisirile ar trebui făcute numai după ce omul de lângă tine și-a dovedit meritul de a te avea.

Totul se face pas cu pas. Sinceritatea are un rol bine definit. Însă nu de la început. Nu te îndemn să minți, te îndemn să spui atât cât trebuie. Să fii șireată, dacă vrei să-i spunem așa. Fiind evazivă, îi vei stârni curiozitatea și-atunci, toate atuurile sunt de partea ta. Fă-l să merite sinceritatea și mărturisirile tale. Nu i le oferi gratuit pentru că s-ar putea să nu știe ce să facă cu ele sau din contră, le-ar putea folosi împotriva ta! 🙂

Be smart!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s