Inșelatul emoțional versun înșelatul fizic

Înșelatul emoțional versus înșelatul fizic. Care este mai periculos?

Infidelitatea nu ține doar de contactul sexual, infideli sunt și acei oameni care comunică, se întâlnesc pe ascuns și nutresc sentimente pentru alte persoane decât partenerii lor. De când cu internetul, cu rețelele de socializarea și cu toate aplicațiile care facilitează comunicarea, oamenii au devenit din ce în ce mai infideli. Persoane căsătorite ajung să înșele emoțional cu străini „întâlniți” pe internet. De ce? Pentru că face to face, oamenii au foarte rar curajul să spună și să mărturisească ceea ce gândesc, ceea ce îi nemulțumește sau îi doare. Pe când în scris totul este ușor. Și când ajungi să-i spui unui om toată viața ta, toate problemele tale, zbuciumul tău și sentimentele tale, iar el te ascultă, te sprijină și-ți este alături emoțional, inevitabil ajungi să te îndrăgostești.

Înșelatul emoțional este de o mie de ori mai periculos decât cel fizic. Persoanele în cauză ajung să discute câte 10-12 ore pe zi, iar puterea cuvintelor este infinită. Mintea omului respectiv este numai acolo, la relația virtuală care îi mângâie sufletul și-i face fiecare zi mai frumoasă. Chiar dacă oamenii nu au parte de contact fizic, nu se ating și abia dacă se văd, ei se pot îndrăgosti iremediabil. De ce? Pentru că ajung să idealizeze omul de la „capătul firului” și cred că este sufletul lor pereche. Relația lor se consolidează pe confesiuni, încredere și un nivel de comunicare rar întâlnit. Partenerul de acasă încetează să mai fie important, nu i se mai acordă atenție, iar persoana în cauză devine din ce în ce mai absentă din viața reală. Pe scurt, ți se cam spală creierul. Întâi oamenii comunică nevinovat, însă în scurt timp ajung să-și spună secretele și cele mai ascunse gânduri, pentru ca în final să se ajungă la sex virtual și promisiuni eterne. Înșelat emoțional distruge realația oficială pe care omul o are în viața reală.

Înșelatul fizic este mai puțin periculos pentru că oamenii se feresc să-și spună secretele, se tem să se destăinuie și-atunci sentimentele intervin mai greu. Sexul consumă relația, tocmai de aceea relația virtuală este mai periculoasă – dacă nu există contact sexual, omul nu își pierde dorința și curiozitatea. Unele infidelități fizice se consumă după primul act sexual, altele devin o relație stabilă, de lungă durată. Însă relațiile virtuale sunt aproape mereu de lungă durată. Și de ce să nu recunoaștem, mai devreme sau mai târziu infidelii emoțional ajung să facă și sex. Dar de fapt nu fac sex, fac dragoste și o fac ca la carte, pentru că ei deja știu totul unul despre altul, știu ce le place fiecăruia și nu merg pe ghicite, nu dau greș. Și uite așa căsniciile și relațiile oficiale din viața reală se destramă, mai ales din cauza înșelatului emoțional.

Eu aș putea trece cu vederea înșelatul fizic, dar nu aș putea trece niciodată cu vederea înșelatul emoțional. O relație virtuală implică mult mai multă intimitate, încredere și sentimente decât înșelatul fizic! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s