12 Plante / Orzul Verde

          orz 1

          Orzul verde este o specie de plante aparținând genului Hordeum care face parte din familia Poaceae. Orzul verde este un tip de cereală integrală bogată în fibre și proteine care oferă numeroase beneficii pentru sănătatea celor care îl consumă, de la animale la oameni.

           Regiunea de origine a orzului este Orientul Apropiat, ca și zona balcanică de est. Mărturiile Istorice cele mai vechi despre orz datează din anii 10 500 î.e.n. Începând cu anii 8000 î.Hr. în Egiptul Antic, orzul apare ca orz sălbatic, iar de prin anii 7000 î.e.n. se face o cultivare selectivă a orzului în același Egipt Antic. De prin anii 5000 î.e.n. se cultivă orzul și în Europa centrală.

          În Istorie, orzul verde apar ca fiind prima plantă cerealieră cultivată pe Terra descoperită în Tibet. În Egiptul Anitic, orzul constituie hrana de bază a populației nevoiașe, iar Herodot și Plinius menţionează în scrierile lor că egiptenii preparau din orz o băutură alcoolică asemănătoare berii. În Grecia antică orzul a fost multă vreme principala cereală, iar la romani pâinea de orz era consumată numai de populaţia săracă şi de soldaţii care pierdeau războiul.

          Orzul verde este frecvent recomandat de terapia naturală. El este utilizat în mod curent în tratamentul a mai mult de 40 de afecţiuni, de la cancer, afecţiuni digestive, pulmonare, circulatorii şi până la boli nervoase grave. În mlădiţele de orz verde se dezvoltă una dintre cele mai complexe şi complete compoziţii de minerale şi vitamine care se pot găsi în vegetalele cu valoare terapeutică. O astfel de carte de vizită este suficientă pentru a include orzul verde între remediile ce nu trebuie să lipsească din farmacia verde a casei.

            În tradiţia populară orzul fiert în lapte dulce se întrebuinţa contra tusei. Cu orz fiert în apă se făceau decocturi care se foloseau sub formă de gargară la copii contra durerilor de gât. De asemenea, orzul fiert în vin se dădea lăuzelor pentru a le întări.

            Orzul fiert bine şi opărit cu apă şi nisip alb de pe malul apelor se dădea la afecţiunile splinei sau în umflăturile de pântece provenite din cauza frigurilor.

            Pentru febră tifoidă se lua un pumn de orz spălat bine, se punea să fiarbă într-un vas curat cu 40 de ocale de apă, până scădea la jumătate şi crăpa bobul. Se strecura zeama printr-o pânză curată şi, după ce se răcea, se dădea bolnavului în loc de apă.

Pentru tratarea urciorului la ochi bunicii noştri căutau un bob de orz într-o balegă de cal, înţepau cu el urciorul şi apoi îl puneau iar în locul de unde l-au luat.

Pleava de orz se dădea vitelor de mâncare ca să nu capete umflătură sub limbă. De asemenea, se dădea cailor când aveau guturai sau vreo umflătură la gât. În plus, zeama de orz cu miere ori cu zeamă de nalbă şi sămânţă de in era leac contra tusei la cai.

 Bitmap-in-revista-plafar-176x256-august-2011

           Principalele indicaţii terapeutice ale orzului verde sunt:

 

    Înainte de a prezenta bolile în care este recomandat orzul verde, trebuie menţionat faptul că aproape că nu există suferinţă care să nu poată fi ajutată chiar şi într-o mică măsură prin intermediul orzului verde. Fără a fi un panaceu, orzul verde poate totuşi să acţioneze amplu asupra organismului prin câteva mecanisme simple:

           * stimularea drenării toxinelor din corp, datorită conţinutului de clorofilă şi substanţe cu acţiune diuretică şi de drenaj hepatic.

Prin urmare, în acelaşi timp purificator dar şi tonic, sucul de orz verde este utilizat cu succes ca remediu principal sau ca adjuvant (în bolile grave) în următoarele afecţiuni:

           * Boli ale aparatului digestiv: stomatită, anorexie, gastrită, ulcer, pancreatită (adjuvant), colită. Cazurile de gastrită şi ulcer răspund favorabil foarte rapid la administrarea de suc sau de pulbere diluată în apă.

           * Boli hepatice: hepatită virală, adjuvant în ciroză, colecistită. În cazul bolilor hepatice tratamentul se derulează în general pe o perioadă mai lungă de timp (de ordinul lunilor de zile), în care este necesară respectarea strictă a dietei şi folosirea plantelor cu efecte de tonifiere şi decongestionare hepatică.

           * Afecţiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemică, ateroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hiper şi hipotensiune arterială, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.

           * Afecţiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială.

           * Afecţiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carenţe de minerale şi vitamine.

           * Afecţiuni respiratorii: astm bronşic, bronşită, gripă, viroză pulmonară, TBC pulmonar, rinită alergică.

           * Afecţiuni maligne: cancer cu diferite localizări; în aceste cazuri sucul de orz verde este doar un adjuvant preţios care va completa tratamentul dietoterapeutic şi fitoterapeutic adecvat.

           * Dereglări hormonale: hiper şi hipotiroidie; pentru aceste tulburări se va asocia cu dietoterapie şi folosirea suplimentară a unor plante medicinale.

           * Afecţiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatică, artrită.

           * Afecţiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatită, eczeme; în cazul bolilor de piele se poate aplica sucul proaspăt şi extern, prin tamponarea zonelor afectate. Aceasta va grăbi considerabil vindecarea, datorită proprietăţilor antiseptice şi cicatrizante ale acestuia.

           * Boli ale aparatului reproducător: sterilitate, impotenţă;

           * Afecţiuni oculare;

În cazul persoanelor sănătoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru creşterea vitalităţii, purificarea organismului, amplificarea potenţei, reglarea apetitului, în astenia de primăvară, sau pur şi simplu pentru a face faţă cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.

           Seminţele de orz conţin cantităţi importante de enzime şi fibre solubile utile în îmbunătăţirea digestiei. Seminţele de orz încolţite sunt cele mai consistente, cu mai multe vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 şi C), hormoni, proteine şi minerale.

 w560xh316_suc_orz_verde

 

 

           Compoziţia chimică a orzului verde conferă plantei un efect curativ deosebit, încetinind procesul de îmbătrînire a celulelor. Bogăţia în proteine, vitamine, minerale şi enzime face ca orzul verde să fie foarte eficient în buna funcţionare a organismului. Comparativ cu alte plante, orzul verde conţine:

          * de peste 250 de ori mai multă vitamina A decît salata;

          * de peste 25 ori mai mult potasiu decît în banane;

          * de peste 11 ori mai mult fier decît în ţelină;

          * de peste 7 ori mai multă vitamina C decît în portocale;

          * de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decît în spanac;

          * de peste 11 ori mai mult calciu;

          * de peste 23 de ori mai multă biotină (factor din grupul vitaminelor B) decît în lapte;

          Orzul este des întrebuințat, în bucătărie este foarte celebră supa de linte cu orz verde, sucul de orz verde este indicat, printre, altele pentru efectul său regenerator și depurativ. Extractul de orz verde întărește organismul, orzul verde este parte din berea cea de toate zilele. Orzul sau, mai bine spus, malțul din orz se obține prin stimularea boabelor de orz să încolțească într-un mediu foarte umed, proces urmat de uscarea rapidă a boabelor de orz încolțite.

          Chinezii considerau orzul plantă sfantă și-l foloseau ca aliment și plantă de leac. Virtuțiile terapeutice ale orzului erau prețuite atât de greci, cât și de daci, iar cercetările actuale confirmă ca în orz, mai ales în cel verde, imediat după ce a răsărit (germeni), sunt anumite substanțe cu efecte terapeutice chiar și în boli aparent fără leac: hepatite, cancere, pancreatite, anorexii, diabet, tuberculoză.

          Așadar oricum am privi această plantă, ea este fără doar și poate miraculoasă cu un efect curativ puternic și indubitabil.

 cutie-12-plante

          Orzul Verde face parte și din produsul 100% natural 12 Plante . Acest supliment natural 12 Plante  acționează pentru refacerea stării de bine a organismului, având efecte benefice asupra imunității, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine și enzime. 12 Plante are în componența sa, pe lângă orz verde, salcie, migdal, mesteacăn pufos, tei argintiu, coacăz negru, magnolie, ghimbir, soc, urzica, stejar și ginko biloba. Toate, împreună într-un mix perfect, realizat cu iscusință, Plantina luptă în combaterea anumitor boli, previne afecțiunile și menține starea de bine a fiecărui om. În viață ca să poți numi că ești bine, trebuie să te simți bine atât fizic, cât și psihic și sentimental. Iar 12 Plante  te ajută să echilibrezi trupul cu mintea și sufletul.

         Plantina, prin 12 Plante  ne ajută să fim sănătoși, frumoși, tineri și voioși. Nu este de ajuns să mâncăm sănătos, trebuie să ducem într-u totul un trai benefic cu sport și liniște sufletească și să ne ajutăm, noi înșine, organismul să funcționeze corect cu produsul 12 Plante .

         Natura a fost foarte generoasă cu noi, ne-a oferit totul pentru ca noi să trăim frumos, în armonie și cu tot ce este necesar să ne hrănim și să ne vitaminizăm și chiar să ne tratăm cu roadele ei. Plantina a ales să ne aducă în case nestematele naturii din frunzele, fructele, rădăcinile, florile, mlădițele și mugurii ei.

        Acum depinde de noi dacă vrem să trăim mulți ani sănătoși cu ajutorul suplimentului natural 12 Plante .

        O capsulă pe zi din 12 Plante , dimineaţa sau seara, cu 30 de minute înainte de masă, cu 150 ml de apă sau ceai, ne poate schimba viața.

         Eu sunt fericită că am descoperit suplimentul 12 Plante ! Bucură-te și tu de el!

 12-plante-randare

 

Articol scris de Gheorghe Alina pentru Blogal Initiative…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s