Oamenii de succes au probleme personale profunde

Din afară, când vedem un om de succes, cu o viață profesională fără cusur, cu tot felul de realizări, avem impresia că acea persoană nu are absolut nicio problemă. Credem că omul respectiv este ferit de orice necaz, supărare sau nefericire. Succesul profesional este echivalent cu puterea și câștigurile financiare foarte mari, însă știm cu toții, banii nu aduc fericirea. Deși oamenii în cauză par fericiți, fericirea lor este de fațadă de cele mai multe ori. O viață profesională de succes își cere tributul și astfel foarte puțini oameni realizați au căsnicii reușite, se simt împliniți sau sunt realmente fericiți. O viață fericită o duci atunci când succesul profesional este împletit cu succesul personal, însă adevărul este că un astfel de succes deplin este greu de atins, dacă nu chiar imposibil.

Oamenii de succes au probleme personale profunde. Adesea ei nu sunt iubiți, nu sunt tratați cu sinceritate, nu primesc adevărul, nu au relații stabile și nu sunt apreciați pentru ceea ce reprezintă ei ca oameni, ci pentru realizările lor și pentru bunurile și avuțiile acumulate. Se spune că cu cât este mai mare IQ-ul, cu atât este mai mic EQ. Dacă IQ-ul poate fi „educat” și fructificat, dezvoltarea EQ-ului nu este la îndemâna oricui. Ca să fii un om echilibrat din punct de vedere emoțional, trebuie să „muncești” cu tine însuți ani de zile. Este greu să treci peste temerile și complexele pe care le ai. Este și mai greu să-ți dovedești defectele. Însă colosal de greu este să renunți măcar la o parte din exigențe și să devii mai tolerant. Adevărul este că un om care are totul din punct de vedere material, este foarte puțin dispus să tolereze defectele sau greșelile unui partener de viață. De ce s-ar sacrifica?! Nu se va sacrifica! Nu are timp și nici tăria necesară de a trece printr-o relație problematică. Tocmai de aceea oamenii de succes sunt singuri sau își caută fericirea în paralel, în alte locuri decât acasă. Persoanele realizate își toacă neuronii pentru arta sau business-ul pe care îl dezvoltă și ultimul lucru pe care și-l doresc este să sufere într-o relație. Deși singurătatea doare, singurătatea în doi doare și mai mult. Și atunci când inima nu este la locul ei, creierul nu poate lucra, nu se poate concentra pe activitatea profesională pe care și-a ales-o omul de succes.

Să n-aveți impresia că oamenii care par să aibă totul chiar au totul. Au totul din punct de vedere material, însă la nivel personal au probleme atât de profunde încât nici nu vă imaginați. Viața profesională se împacă greu cu viața de familie. Puțini oameni găsesc echilibrul între cele două.

Tu ce ai alege? 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s